Дясно каре за полуоска

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
Yamato
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2011, 00:48
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI '01 (коНби)
Status: Извън линия

Дясно каре за полуоска

Мнение от Yamato » 25 юли 2011, 10:16

Такава ми е диагнозата за трополенето което се пови отпред в събота. Само бих искал да знам, докато чакам частта, дали е фатално да я карам из града. Тропането се засилва с времето, а и вибрациите вече се предават на волана. Не се криви, но притриса в резонанс с полуоската.
Последна промяна от Yamato на 27 юли 2011, 15:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Дяско каре за полуоска

Мнение от Doin » 25 юли 2011, 10:33

Не е опасно да я караш градско, но все пак с едно наум. И не задълго, разбира се.
Интересно кой ти даде диагноза за каре и наистина ли имаш доверие в майстора?
Защото и при мен го имаше като проблем отдясто - смених лагер с гравина (имаше си проблем с лагера), спирачен диск с накладки, биалетка, цялата полуоска смених (съмняваха се в крива полуоска), не само карето и нещата се оправиха чак когато смених тампона на двигателя - беше се скъсал и по време на движение предаваше вибрациите на купето - и на волана се усещаше, и на педалите, дори в краката на пазажерската седалка тресеше.

Потребителски аватар
Yamato
потребител
потребител

Мнение от Yamato » 25 юли 2011, 10:38

Doin написа:Не е опасно да я караш градско, но все пак с едно наум. И не задълго, разбира се.
Интересно кой ти даде диагноза за каре и наистина ли имаш доверие в майстора?
Защото и при мен го имаше като проблем отдясто - смених лагер с гравина (имаше си проблем с лагера), спирачен диск с накладки, биалетка, цялата полуоска смених (съмняваха се в крива полуоска), не само карето и нещата се оправиха чак когато смених тампона на двигателя - беше се скъсал и по време на движение предаваше вибрациите на купето - и на волана се усещаше, и на педалите, дори в краката на пазажерската седалка тресеше.
Еми при този на Триъгълника, че в събота само той и светофарите работеха :mrgreen: Показа ми как я развърта с ръкавицата и скърца пък не знам. Днес ще взема да излезна по-рано от работа и да мина и при тези на ул. Брод.

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 26 юли 2011, 15:44

Здравей колега. Аз до колкото знам,ако е тръгнало да си заминава каре при пълен ляв или десен при тръгване трябва да щрака. Пробвай ако искаш преди да отидеш в някои сервиз,за да не се окаже че карето е здраво и тропа нещо,което е в пъти по-евтино и като цена и като ремонт. По мойта предница съм сменил всичко без тампоните на стабилизиращата щанга,и тропа все едно ще се разпадне,а ги купих за 8-10 лв. и двата. Поздрави
:)

Потребителски аватар
Yamato
потребител
потребител

Мнение от Yamato » 27 юли 2011, 10:53

Смениха ми полуоската и засега мърка всичко >:D<: Тропаше жестоко в последните минути преди смяната и определено не мязаше като да е износено нещо малко

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 27 юли 2011, 15:01

Екстра,щом си я оправил колицата.А какво се оказа че е ? Питам те защото ми е много интересно. Поздрави и безавaрийно каране

Потребителски аватар
Yamato
потребител
потребител

Мнение от Yamato » 27 юли 2011, 15:11

Е, каренце на полуоска. Оакза се че и гайките на алуминиевите джанти били от по-късите (за железни) и никой не беше забелязал досега :oops:

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител

Re: Дясно каре за полуоска

Мнение от mi6o » 28 юли 2011, 13:15

Мерси колега. Поздрави

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”