глухо тропане?
-
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
- Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
- Status: Извън линия
глухо тропане?
колата е есккорт 1.8 16в при леки неравности по пътя или бабунки се чува едно глухо тропане иначе при по големи дупки го няма това усеща се че предницата е стегната, от какво може да е биалетки, тампончета на стабилизиращата щанга? повечето неща са нови на няма и 5хил. км.
ima samo dva vida koli Ford i drygi
- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Re: глухо тропане?
Възможни са и тампони на двигателя или скоростната кутия, тампони на амортисьорите, долния шарнирен болт
на носача...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=50143
на носача...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=50143
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Трябва да се види колата в някой сервиз. Така може да си гадаем и само да изброим всички възможни части, които се разхлабват, разбиват и пр. по колата.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Може би са тампони на стабилизиращата щанга или от реиката.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
тая седмица ще отида на сервиз да видим какво ще кажат.
Имам и едно въпросче към хората с ескорт комби- имам чувството че имам изтървал амортисиор понеже като я караш сякаш си в лодка така леко се поклатушка мн особено но и приятно може и така да ми се струва понеже като сляза от фиестата там е по различно, на натискане на колата и пускане не се лашка няма омаслени амортисиори, някъде във Варна да правят тест и диагностика, иначе колата си е стабилна няма проблеми.
Имам и едно въпросче към хората с ескорт комби- имам чувството че имам изтървал амортисиор понеже като я караш сякаш си в лодка така леко се поклатушка мн особено но и приятно може и така да ми се струва понеже като сляза от фиестата там е по различно, на натискане на колата и пускане не се лашка няма омаслени амортисиори, някъде във Варна да правят тест и диагностика, иначе колата си е стабилна няма проблеми.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Щом при натискане и пускане не се клати като на коча мъ..., значи действат, още повече че казваш че е стабилна. На комбитата задните амортисьори са газови, няма какво да ги омасли.
В сравнение с Фиестата, да, вози много по-меко и може да се опише като лодка, разликата във возията е голяма. Не знам при тебе как е, но може и да е нормално.
В сравнение с Фиестата, да, вози много по-меко и може да се опише като лодка, разликата във возията е голяма. Не знам при тебе как е, но може и да е нормално.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
При мен пък точно амортисьор бе причина за лодкарското поведение на колата. Тук е мястото да споменем,
че начина на монтаж на амортисьорите при комбитата е по- различен от седан и хечбек и това странично
поднасяне на купето е характерно.
Това пък не е отговор за хлопането описано в първия пост на темата. При мен също го има/описано в друга тема/,
но трудно ще достигна до истината без да ида при монтьор специализирал се в проблеми по окачването.
За сега глухото хлопане не е в описаните от devil_boy възли, не е в тампони на двигател и ск. кутия.
Всичко това, за сега е проверено и на подемник и на колела. Остава ми съмнението за тампони на предите амортисьори.
Тези горните, опорните дето приличат на "шишарки"???
че начина на монтаж на амортисьорите при комбитата е по- различен от седан и хечбек и това странично
поднасяне на купето е характерно.
Това пък не е отговор за хлопането описано в първия пост на темата. При мен също го има/описано в друга тема/,
но трудно ще достигна до истината без да ида при монтьор специализирал се в проблеми по окачването.
За сега глухото хлопане не е в описаните от devil_boy възли, не е в тампони на двигател и ск. кутия.
Всичко това, за сега е проверено и на подемник и на колела. Остава ми съмнението за тампони на предите амортисьори.
Тези горните, опорните дето приличат на "шишарки"???

Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
-
- потребител
тая седмица ще ходя до сервиза само да ми я оправи бояджията че след ремонта пред сервиза ми я закачи един голям...... и така
ще проверя и амортесиорите все пак.
ще проверя и амортесиорите все пак.
-
- потребител
да споделя след посещение в сервиза където си правя предницата винаги преди на фиестата сега и на ескорта излезе тампон на носача и двата вътрешните накрайника на рейката, колата в момента се ремонтира надявам се това тропане/чукане да изчезне, ще споделя по късно какво е станало. Иначе от сервиза съм мн доволен преди 2 год сменях тампони и шарнири на фиестата и няма нито един заминал, докато преди това сяка година сменях тампони и предницата се разкрачваше до небесата и все ми ядеше гумите, ако някой има подобен проблем и е от Варна да ми пише ще му дам координати на сервиза.
-
- потребител
Развитието.............
всичко си дойде на мястот след смяна на 2 вътрешни накрайника, тампон на носача, тампони на стабилизиращата щанга, реглаж и не по предницата цилиндърче за спирачките на задното колело всичко за 200лв.
Майстора каза че и тампоните на единия носач си заминават така че след някой друг ден предстои смяна и на тях.
всичко си дойде на мястот след смяна на 2 вътрешни накрайника, тампон на носача, тампони на стабилизиращата щанга, реглаж и не по предницата цилиндърче за спирачките на задното колело всичко за 200лв.
Майстора каза че и тампоните на единия носач си заминават така че след някой друг ден предстои смяна и на тях.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Колеги може ли и аз да се включа за малко помощ и акъл да ми дадете, или да правя нова тема?
При мен всичко дето имаше се смени, но започна пак да тропа, мисля че е рейката, защото има потропване като завъртам волана на ляво и венага на дясно в малък диапазон и се усеща точно от рейката. След като смених всичко дето трябваше минах на реглаж и всичко си беше перфе, но от 1000 км насам започна онова гадно тропане, в голями неравноти не тропа, тропа като има много ситни неравности, като на плочки или цепнатини на пътя, или по черен път като карам. Чудя се дали има точен начин да проверя вътрешните накраиници, защото сега са ми изпаднали точно такива на далавера и се чудя дали да ги зема и да ги смяна. Забелязах че от както сложих зимните гумета по малко тропа, но и за това си има обяснение и си мисля че определено е от по меката гума.
При мен всичко дето имаше се смени, но започна пак да тропа, мисля че е рейката, защото има потропване като завъртам волана на ляво и венага на дясно в малък диапазон и се усеща точно от рейката. След като смених всичко дето трябваше минах на реглаж и всичко си беше перфе, но от 1000 км насам започна онова гадно тропане, в голями неравноти не тропа, тропа като има много ситни неравности, като на плочки или цепнатини на пътя, или по черен път като карам. Чудя се дали има точен начин да проверя вътрешните накраиници, защото сега са ми изпаднали точно такива на далавера и се чудя дали да ги зема и да ги смяна. Забелязах че от както сложих зимните гумета по малко тропа, но и за това си има обяснение и си мисля че определено е от по меката гума.
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
ако са ти паднали вземи ги все ще ти потрябват да ги смениш, иначе тропането по скоро е от малките тампончета на стабилизиращата щанга, може и от тампоните на макферсона но на дали, като отидеш в сервиза с още някой разлюлейте колата ако са те трябва да се чува леко тупкане/щракане и като се отпуснеш на щангата звука изчезва така може да се разбере дали са от тях, може и биалетки да са, това че си ги сменил примерно преди 1000км не значи че не са заминали ментета мн ако си от варна ми пиши ще те пратя при един майстор ще останеш доволен.