Кормилна уредба на фокус, потропване.
- foxi87
- потребител
- Регистриран: 03 май 2010, 12:20
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 99' - 2.0i 16v Zetec /131hp/
Ford Sierra 86' - 1.6 GL /75hp/ - Status: Извън линия
Кормилна уредба на фокус, потропване.
Здравейте колеги, мисля, че имам проблем с кормилната уредба... Днес малко поизпържих фордчето (фокус 1999г., 2.0i zetec) и като се паркирах, дочух някакво потропване, или по-скоро наподобява скърцане при въртене на волана
Това ми звучеше доста кофти, пробвах в движение, пак си го имаше това "прескърцване", независимо дали наляво или надясно свивам. След като колата постоя няколко часа в гаража, запалих двигателя и това вече го нямаше, всичко си беше нормално. Въпросите ми са следните:
1.Има ли някакъв шанс това да се получава от хидравличната течност?
2.Кога и защо се сменя хидравличната течност? (аз не съм я сменял)
3.Някой има ли идея от какво друго може да се поличи така?

1.Има ли някакъв шанс това да се получава от хидравличната течност?
2.Кога и защо се сменя хидравличната течност? (аз не съм я сменял)
3.Някой има ли идея от какво друго може да се поличи така?
Life's too short for bad music and slow cars...
- bmitev
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
- Status: Извън линия
Re: Кормилна уредба на фокус, потропване.
Здравей колега. При липсата на достатъчно хидравлична течност / въздух в системата се чува едно специфично свистене като се върти волата, но не бих го сравнил със скърцане. Колкото до смяна - тя не се сменя, ако няма някаква причина за това. Евентуално може да се наложи да долееш. Колкото до скърцането - провери си шарнирите. Понякога се разбиват хоризонтално, а не вертикално както са свикнали повечето и вместо да ти тропа на дупките скърца при завъртане на волана.
Новини за коли под наем
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Кормилна уредба на фокус, потропване.
И на зет ми Фокуса също "скърца" при въртене на волана,- като търкане в гума наподобява. Но на този етап,- без канал, естакада нищо не може да се каже от къде идва. Иначе няма луфт, върти се леко, но това скърцане дразни, а то си е симптом на някаква повреда евентуално. Чака се да видим дали ще има ескалация на това скърцане, която да покаже проблема.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО