Тропане при спиране на заден ход
-
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2010, 00:17
- Модел на автомобила: Focus 2010-, 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Moondust Silver (Metallic)
- Status: Извън линия
Тропане при спиране на заден ход
Здравейте, колеги
та значи като дам леко назад и натисна спирачката се чува едно тропване от предницата, сякаш ходовата част мърда..
Да му се не знае, ама колата е на 7000км и не съм минавал през дупки с голяма скорост(принципно карам внимателно, то няма и как по наште надупчени пътища), от кво се получава някой може ли да ми каже?
Мерси
та значи като дам леко назад и натисна спирачката се чува едно тропване от предницата, сякаш ходовата част мърда..
Да му се не знае, ама колата е на 7000км и не съм минавал през дупки с голяма скорост(принципно карам внимателно, то няма и как по наште надупчени пътища), от кво се получава някой може ли да ми каже?
Мерси
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: Тропане при спиране на заден ход
Все едно има значение,нали е гаранционна

-
- потребител
- Модел на автомобила: Focus 2010-, 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Moondust Silver (Metallic)
Точно за тва питам. Щото като ида да имам представа къде е проблема, да не ми говорят приказки от Хиляда и една нощ.mrdds написа:Все едно има значение,нали е гаранционна![]()
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
В една кола има поне 20 неща,които могат да тропат.Така през компютъра малко трудно някой да може да ти каже кое в твоята кола тропа.
А и за теб е важно да спре тропането.След като е гаранционна ако ще и вицове да ти разправят все тая.Трябва да я оправят и ти да си доволен.
А и за теб е важно да спре тропането.След като е гаранционна ако ще и вицове да ти разправят все тая.Трябва да я оправят и ти да си доволен.
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Може да отидеш да ти проверят затягането на всички крепежни болтове на ходовата част. Може да има нещо недозатегното. По принцип винаги на първото сервизно обслужване тази процедура я има като пункт в списъка с операции.
-
- потребител
Колеги, отдавна не бях влизал във форума..cockyhotty написа:Може да отидеш да ти проверят затягането на всички крепежни болтове на ходовата част. Може да има нещо недозатегното. По принцип винаги на първото сервизно обслужване тази процедура я има като пункт в списъка с операции.
Та да ви кажа за този проблем:
Като ходих за първото обслужване до мото-пфое им казах и за това тропане. Приемчика каза, че това било нормално, защото били оставяли луфт фабрично (вече забравих м/у кое и кое; не съм специалист) и за това тропало толкова като спирам на заден ход. Обаче като я взех след обслужването тропането не беше съвсем изчезнало, но не беше толкова осезаемо. Явно са коригирали "луфта" както трябва да е.
Надявам се на някой да му е била полезна информацията

-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Понякога такова тропане при спиране на заден ход се дължи на луфт на накладките в супортите. След такова тропане на заден ход вероятно ти притропва при първото спиране на преден ход. При следващите спирания спира да тропа.