Мондео МК2 - питане за спортни пружини?

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford
Status: Извън линия

Мондео МК2 - питане за спортни пружини?

Мнение от martin1977 » 21 май 2014, 00:27

Колеги, решил съм да слагам по-ниски пружини на Мондеото ми (хечбек 1997г. 2.0), но за конкретния модел не намирам никъде или ако намирам из английски сайтове, цените им са много солени, а у нас никой не предлага за този модел. Това което ми направи впечатление е, че има по-голямо предлагане и на далеч по-добри цени ниски пружини за Мондео МК1 хечбек, за Мондео МК2 СТ и за почти всички модификации и мотори на Мондео МК1 и МК2, но точно за моята са ограничени и скъпи. До скоро мислех, че за МК1 и МК2 са еднакви, но защо като предлагане и кодове са различни. Също и за СТ хечбека МК2 са различни от моите. Значи ли от всичко което намирам, че Мондео МК2 хечбек с мотор 2.0 си има свои пружини, които не са еднакви с абсолютно никое друго Мондео - нито като купе, нито като мотор, нито като модификация.... малко странно ми се струва, но май ще се окаже факт - дори на дизеловия хечбек МК2 ги дават различни от моите.....
Ето примерно току-що ми попадна една страхотна оферта за 4 пружини в ибей, но продавача пише че са за Мондео ст24 хечбек 2000 година? Стават ли за моята, не стават ли?

Потребителски аватар
Tsurinski
потребител
потребител
Регистриран: 27 май 2009, 11:47
Модел на автомобила: Ford Cougar 2.5 99

Re: Мондео МК2 - питане за спортни пружини?

Мнение от Tsurinski » 21 май 2014, 07:06

Колега, разликата в предните пружини е относно тяхната твърдост обоснована от масата на двигателя. В случая както визираш Mondeo ST24 те са за двигател 2.5 V6. Отделно са и по къси заради спортните претенции на модела ST. А относно в разликата в кодовете, моя котарак (колата от подписа) е с корено различни номера на частите но за задното окачване мога да кажа че е аналогично на mondeo MK1, MK2 с изключение на амортесьорите и пружините които са като на ST200 и са по къси. Това което разбрах от майстори е че амортесьори и пружини мога да сменя от mondeo но колата ще стане по висока и ще загуби спортното си поведение (това не е изпробвано на практика от мен). Моля ако греша колегите да ме поправят за да не вкарам човека във филми!
Изображение

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
Модел на автомобила: Focus ST170

Re: Мондео МК2 - питане за спортни пружини?

Мнение от Didibao » 21 май 2014, 07:13

Предните пружини на мк1 и мк2 са различни, задните са еднакви.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Изображение

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”