Форд Мондео МК2 заден лагер главина

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
ars3nal
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2009, 22:09
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TD 1998
Status: Извън линия

Форд Мондео МК2 заден лагер главина

Мнение от ars3nal » 15 окт 2014, 21:34

Здравейте , проблема ми е че ми се разби заден лагер главина и като проверих цената ми се стори доста солена около 200 лева , интересува ме има ли някаква хитрина да ми излезе по евтин ремонта.Колата е Форд Мондео МК2 комби със дискове отзад и АБС.Мерси предварително.

http://media.mister-auto.com/delphi/lag ... 1178-1.jpg -Ето снимка на въпросната част.

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
Модел на автомобила: Focus ST170

Re: Форд Мондео МК2 заден лагер главина

Мнение от Didibao » 15 окт 2014, 22:08

За жалост няма никаква хитрина, сменява се с нова или взимаш читава втора ръка, това е.
Изображение

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 15 окт 2014, 23:20

Знaчи и aз съм рaзбрaл прaвилно. Предните лaгери се сменят, но зaдните сa комплект с глaвинaтa. Мaлко глупaво сa го измислили от Форд дa сменяш цялaтa глaвинa зaрaди лaгер. Нa истинa ли нямa нaчин дa се смени сaмо лaгерa.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 15 окт 2014, 23:23

Провери в някой специализиран магазин за лагери, цените са по-ниски отколкото в магазините за авточасти. Аз миналия месец сменях моите задни, отделни са не са в комплект с главината. И отивам и търся лагерите по размер а продавача вика "това за Форд ли са, имам комплект и щото са за стар модел са намалени".
Това с неразглобяемата главина, не са го измислили от Форд, даже закъсняха с въвеждането му.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител

Мнение от Didibao » 15 окт 2014, 23:44

HACKO написа:Провери в някой специализиран магазин за лагери, цените са по-ниски отколкото в магазините за авточасти. Аз миналия месец сменях моите задни, отделни са не са в комплект с главината. И отивам и търся лагерите по размер а продавача вика "това за Форд ли са, имам комплект и щото са за стар модел са намалени".
Това с неразглобяемата главина, не са го измислили от Форд, даже закъсняха с въвеждането му.
Точно така, всички нови автомобили са с лагер главина, аз моите задни ги сменявах и взех втора ръка, че не ми се даваше по 180лв за скф на брой, за седан и комби са различни задните главини, да го имаш в предвид, иначе има и по 40лв задни главини китайци но карат от ден до пладне.
Изображение

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 15 окт 2014, 23:57

Не оспорвaм мнениятa Ви, но нa колегaтa Мондеото е същото кaто моето, тоест 98-99-тa г. и сa дaлече от новите коли. Инaче не кaзвaм нищо лошо, тaкa сa решили-тaкa сa го нaпрaвили и от Форд и от другите мaрки. Но пък веднъж сменени с хубaви и нови, може би ще изкaрaт остaвaщия живот нa колaтa.

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител

Мнение от Didibao » 16 окт 2014, 00:02

mi6o написа:Не оспорвaм мнениятa Ви, но нa колегaтa Мондеото е същото кaто моето, тоест 98-99-тa г. и сa дaлече от новите коли. Инaче не кaзвaм нищо лошо, тaкa сa решили-тaкa сa го нaпрaвили и от Форд и от другите мaрки. Но пък веднъж сменени с хубaви и нови, може би ще изкaрaт остaвaщия живот нa колaтa.
Абсолютно си прав, но моята е още по стара от вашите и отново е така.
Изображение

Потребителски аватар
ars3nal
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2009, 22:09
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TD 1998

Мнение от ars3nal » 16 окт 2014, 18:54

HACKO написа:Провери в някой специализиран магазин за лагери, цените са по-ниски отколкото в магазините за авточасти. Аз миналия месец сменях моите задни, отделни са не са в комплект с главината. И отивам и търся лагерите по размер а продавача вика "това за Форд ли са, имам комплект и щото са за стар модел са намалени".
Значи на Мондеото този модел може да се разглоби, понеже си мислих че е неразглобяем и е капсулован.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”