Биене на предницата на Ford Fiesta mk7 2010 година
-
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2022, 04:32
- Status: Извън линия
Биене на предницата на Ford Fiesta mk7 2010 година
Здравейте.
Проблема е следният - над 120км/ч предницата става неустойчива и почва да бие, което се усеща и във волана. Също така при спускане по нанадолно със скорост около 100км/ч и плавно обиране на скоростта със спирачката, когато скоростта достигне 60км/ч, предницата пак почва да бие. Като ми се струва, че проблема е в предна лява гума.
Гумите са чисто нови Vredestein летни, правен им е баланс преди 3 дни и не са открити проблеми по гумите и джантите. Сменени са дискове и накладки.
Какво бихте ме посъветвали да проверя и сменя?
Проблема е следният - над 120км/ч предницата става неустойчива и почва да бие, което се усеща и във волана. Също така при спускане по нанадолно със скорост около 100км/ч и плавно обиране на скоростта със спирачката, когато скоростта достигне 60км/ч, предницата пак почва да бие. Като ми се струва, че проблема е в предна лява гума.
Гумите са чисто нови Vredestein летни, правен им е баланс преди 3 дни и не са открити проблеми по гумите и джантите. Сменени са дискове и накладки.
Какво бихте ме посъветвали да проверя и сменя?
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: Биене на предницата на Ford Fiesta mk7 2010 година
Когато монтираха колелата върху главините, изчегъртаха ли от главините ръждата и подобни налепи от мястото, където централният отвор на джантите лягат върху тях? Ако има налепи, колелата не лягат върху главините в успоредна равнина с тях и макар да са добре стегнати, се въртят клатейки се. При определени скорости се появява ефект като на небалансирани колела. Освен това, при някои баланс машини същите се настройват да нулират показанията при дисбаланс от дори 10, 15, че и 20 грама на страна. Балансът е нулиран, но колелото всъщност е небалансирано. В този филм съм участвал много пъти.
Съветът ми е да посетите друг сервиз за гуми, от типа на някоя голяма верига, и да се провери балансът отново. Съответно като свалят колелата, да проверят за налепи и ръжди по главините и да ги изчистят. Ако пак не се оправи положението, да се прегледа окачването за наличие на луфтове. Става въпрос и за окачването на задните колела. Луфтове там също могат да доведат до описвания ефект, колкото и странно да звучи.
Разбит полувал (полуоска по народному) също може да доведе до подобен проблем, но там ще се чува и бучене при определени скорости.
Съветът ми е да посетите друг сервиз за гуми, от типа на някоя голяма верига, и да се провери балансът отново. Съответно като свалят колелата, да проверят за налепи и ръжди по главините и да ги изчистят. Ако пак не се оправи положението, да се прегледа окачването за наличие на луфтове. Става въпрос и за окачването на задните колела. Луфтове там също могат да доведат до описвания ефект, колкото и странно да звучи.
Разбит полувал (полуоска по народному) също може да доведе до подобен проблем, но там ще се чува и бучене при определени скорости.
Знам всички вицове за Форд 

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
И аз имах биене купих две нови гуми Kleber Dynaxer от Радиал след два месеца каране с тях едната се оказа крива и ми я смениха после след още два месеца каране и другата почна да бие и нея я смениха гаранционно. После погледнах на етикетите на гумите и се оказа че произведени в Китай.
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
От Китай си купувайте китайски марки. На дизеловия Фокус му бяхме сложили едни летни Аеолус и вървя с тях 7 ли, 8 сезона. Сухо, мокро, няма значение, колата вървеше като залепена за пътя.
П.П.
Авторът на темата каза, че гумите и джантите са в ред. Затова не ги включваме сред заподозрените причини.
П.П.
Авторът на темата каза, че гумите и джантите са в ред. Затова не ги включваме сред заподозрените причини.
Знам всички вицове за Форд