СПИРАЧКИ

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
ofeto
потребител
потребител
Регистриран: 29 май 2007, 18:55
Модел на автомобила: форд мондео 1.8tdi
Status: Извън линия

СПИРАЧКИ

Мнение от ofeto » 20 юни 2007, 15:38

здр колеги имам едно питане та ако може някой да ми помогне!значи имам форд мондео 1.8тги 97г.светна ми лампата за износени накладки.закарах я на сервиз и ми казаха че задните накладки са за смяна,та смениха ми накладките и гледам че лампара продължава да свети някой имали идея как да я загася?

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 20 юни 2007, 16:04

А предните как са? Какво казаха майсторите като си тръгваше от сервиза?

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 20 юни 2007, 16:30

задните доколкото знам нямат индикатор.....занчи предните следва да са за смяна или да е занулило някъде т.е. да се прокъсало кабелчето

Потребителски аватар
ofeto
потребител
потребител
Регистриран: 29 май 2007, 18:55
Модел на автомобила: форд мондео 1.8tdi

Мнение от ofeto » 20 юни 2007, 16:39

ми предните не са ми ги гледали ама аз като погледна през дупката на джантата се вижда че има още доста от накладките.а и на на техническия преглед в кат казаха че предни държат добре а изпускало задно дясно та за тва казах на майсторите да погледнат само задните и те са били за смяна и затова са ги сменили.а и се е случжало като карам датчика за накладките както си свети изведнъж угасва и след малко пак светва как мислите дали е замасил или просто тр да сменям и предни накладки,но както казах имат около 1см дебелина погледнато преж дйантата!!

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 20 юни 2007, 16:44

Лампата светва когато датчика на накладките опре на маса. След като казваш, че предните имат към сантиметър феродо, погледни изолацията на кабела на датчика да не е е протрила някъде и да дава на маса

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 20 юни 2007, 16:59

ofeto написа:ми предните не са ми ги гледали ама аз като погледна през дупката на джантата се вижда че има още доста от накладките.а и на на техническия преглед в кат казаха че предни държат добре а изпускало задно дясно та за тва казах на майсторите да погледнат само задните и те са били за смяна и затова са ги сменили.а и се е случжало като карам датчика за накладките както си свети изведнъж угасва и след малко пак светва как мислите дали е замасил или просто тр да сменям и предни накладки,но както казах имат около 1см дебелина погледнато преж дйантата!!

А при тебе различни ли са лампите за датчиците на накладките, за вдигната ръчна и за нивото на спирачната течност?!

:!: Защото ако си на една лампа и накладките са ти в ред, би трябвало да търсиш проблем и там.
:idea: Като начало си виж нивото на спирачната течност дали е на МАХ

:twisted:

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”