Тропане предница

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2006, 02:53
Модел на автомобила: Fiesta 1.8TCI '00
Status: Извън линия

Тропане предница

Мнение от Cheater_blg » 05 апр 2008, 18:51

Имам форд фиеста 2000г 1.8дизел.откакто съм я купил,близо 2 години,съм и навъртял около 50000км,но откакто я взех нещо отпред ми тропа.по-рано ходих при двама,трима майстори,но все ми казва,че всичко отпред си е ок.и ето че в един прекрасен ден като днешния реших да я откарам при едно друго момче,което мн. ги разбира.човека ми каза че едната биелетка(лява) била за смяна.сменихме я,но тропането си остана.въпросното момче ми каза че всичко друго си е здраво,само дето единия маховик ли каза,на шарнира ли та на носача нещо влизали вътре боклуци,но ми каза така да си карам че още няма смисъл да се сменява.ОК,но това тропане не мога да разбера от къде е и дали изобщо така не си вози колата по принцип.тропа ми като минавам някъде през дупки или легнал полицай по-бавно,когато е бързо го няма.Други пък са ми казвали че може и да е от некакъв си тампон на макферсона.Въпроса ми е дали някой има такава кола и дали при него също е така.
Благодаря!

Потребителски аватар
tankovbg
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998

Re: Тропане предница

Мнение от tankovbg » 08 апр 2008, 15:19

По нашите пътища не само ще тропа, но и ще хвърчат чаркове (така ми изхвърча таса, че не можах да го намеря).
Иначе напиши в търсене думичката тропане и ще ти излязат толкова предположения, колкото са възможните места да тропа. Диагнозата тук не може да бъде дадена. И при мен тропа някъде ама не питам.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 08 апр 2008, 16:29

Провери тампоните, с които се закрепва буталото на амортисьора за купето. Намира се в нещо като "бомбе".
Това е гумен тампон с метална вложка с дупка за закрепването на амортисьора. Би трябвало като вдигнещ капака на двигателя и натиснеш колата по калника да го чуеш същия звук.

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 08 апр 2008, 23:27

Колега, много вероятно е да са тампони на стабилизиращата щанга. Но мога само да гадая. Предницата може да хлопа от поне 10 места.
1. Шарнири;
2. Накрайници;
3. Тампони на носачи;
4. Амортисьори и тампони (лагери) на амортисьорите.

Потребителски аватар
Cheater_blg
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2006, 02:53
Модел на автомобила: Fiesta 1.8TCI '00

Мнение от Cheater_blg » 11 апр 2008, 01:12

А точно сега се сетих че това тропане е вероятно да е и от гърнето евентуално от вибрациите,какво мислите?

Потребителски аватар
resistor
потребител
потребител
Регистриран: 05 авг 2008, 11:52
Модел на автомобила: 1997 Fiesta TECHNO 1.25 16V Zetec-S; 1998 Mazda 323F BA 1.8 16V

Мнение от resistor » 10 дек 2009, 14:15

Здравейте, Моята фиеста е МК4 но пак имам едно странно тропане отпред при преминаване през неравности. Принципно не съм ходил на диагностика по окачването, но не ми се струва че е каквото и да е свързано с него. Наското рових по английските форуми и там един колега беше описал как сменил всички тампони и биелетки по предница, тествал си амортисьорите но тропането си останало. В крайна сметка се оказало тампон на двигател - та не е зле и това да се провери като вариант.
Изображение

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”