Проблем с диференциала

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Stanislav1
потребител
потребител
Регистриран: 29 авг 2008, 20:10
Модел на автомобила: Transit
Status: Извън линия

Проблем с диференциала

Мнение от Stanislav1 » 06 фев 2009, 13:25

Здравейте! Става дума за Ford Transit 1989-къса база. Преди известно време ми се появи виене в задната част. Отидох на майстор и той ми каза, че трябва да смени лагерите на полуоските. Смени ги, но виенето продължи. Отидох пак и сега ми казва, че е неодходимо да сменя целия диференциал. Вярно ли е това или самия диференциал може да се ремонтира? Ако може къде бихте препоръчали и колко може да струва.

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Re: Проблем с диференциала

Мнение от g.taskov » 06 фев 2009, 19:12

Станиславе пишете откъде сте ,ако ти кажа че има майстор в Благоевград а,ти си от Варна? Сега по твоя въпрос деферинцияла подлежи на ремонт но трябва да се види какво е?В зъбната предавка е малка вероятността да има проблем ,- ако не си го карал без масло.На пиньона там където се връзва кардана има лагер който с пластини под него се регулира хлабината на хипоидната предавка т.е. луфта между зъбните колела.Най вероятно поблема е там за да имаш шум ,ако е от диференцияла.Този ремонт изисква добри познания и не всеки може да го направи правят се приспособления на струг за всеки вид автомобил.Намери добър майстор и го ремонтирай.Не слушай какво ти говорят първо начално а провери да не ти одерат кожата после.

Stanislav1
потребител
потребител
Регистриран: 29 авг 2008, 20:10
Модел на автомобила: Transit

Мнение от Stanislav1 » 06 фев 2009, 22:00

Благодаря за отговора. От Ямбол съм. Можеш ли да ми препоръчаш някой майстор (независимо къде), но който да разбира и да работи на поносими цени?

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 07 фев 2009, 20:49

В моммента не се сештам но търси в нета.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”