форд мондео-амортисьори, проблем

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
kerim_yk
потребител
потребител
Регистриран: 26 авг 2009, 15:29
Модел на автомобила: ford mondeo
Status: Извън линия

форд мондео-амортисьори, проблем

Мнение от kerim_yk » 23 яну 2010, 13:12

Форд Мондео,98г. 2,0 16V. За една година късам два пъти предни амортисьори, първо левия, после десния.Късат се горе над калника. Колата не е удряна. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да ми обясни защо се получава така? Предварително ви благодаря за помоща, приятели!

Потребителски аватар
jvspasov
потребител
потребител
Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
Контакти:

Re: форд мондео-амортисьори, проблем

Мнение от jvspasov » 23 яну 2010, 14:05

kerim_yk написа:Форд Мондео,98г. 2,0 16V. За една година късам два пъти предни амортисьори, първо левия, после десния.Късат се горе над калника. Колата не е удряна. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да ми обясни защо се получава така? Предварително ви благодаря за помоща, приятели!
Какви амортесьори ползваш - какъв майстор - тоя номер се получава при блокирал лагер в тампона на амортесьора ако при смяната не се раздвижи и смаже или смени с нов се получава това ... имай в предвид че принципно мястото в което лагерува този лагер е с тефлоново покритие и ако се е износило и няма смазване също се получава този ефект с блокирането..

П.П Амортесьорите за нашите автомобили са различни от тези за МК1 имай и това в предвид..
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!

kerim_yk
потребител
потребител
Регистриран: 26 авг 2009, 15:29
Модел на автомобила: ford mondeo

Мнение от kerim_yk » 24 яну 2010, 14:09

Сега, в петък 22.01. закъсах на село, на прав участък като обръщах колата само се чу тракане и се скъса. Веднага намерих втора употреба амортисьор и в 2 през ноща го смених с помоща на един приятел. По принцип ако лагера е износен при завиване ще скърца, а нямаше такива индикации. Миналата година скъсах другия пак на прав участък, като асфалта на магистралата беше срязан затова намалих и минах много внимателно. След 2 метра се чу същото тракане, на същото място се скъса-горе от гайката над тампона. Иначе амортосиьорите са си оригиналните, червени, с червено квадратче са, доколкото знам те са малко по-твърди. Оригиналните бяха червени.Що се отнася до майстора, ходя в един и същи сервиз. Вчера говорих с него, нищо не можа да ми каже, освен да отида на стенд. Благодаря, че се отзова!

Потребителски аватар
jvspasov
потребител
потребител
Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
Контакти:

Мнение от jvspasov » 25 яну 2010, 10:14

kerim_yk написа:Сега, в петък 22.01. закъсах на село, на прав участък като обръщах колата само се чу тракане и се скъса. Веднага намерих втора употреба амортисьор и в 2 през ноща го смених с помоща на един приятел. По принцип ако лагера е износен при завиване ще скърца, а нямаше такива индикации. Миналата година скъсах другия пак на прав участък, като асфалта на магистралата беше срязан затова намалих и минах много внимателно. След 2 метра се чу същото тракане, на същото място се скъса-горе от гайката над тампона. Иначе амортосиьорите са си оригиналните, червени, с червено квадратче са, доколкото знам те са малко по-твърди. Оригиналните бяха червени.Що се отнася до майстора, ходя в един и същи сервиз. Вчера говорих с него, нищо не можа да ми каже, освен да отида на стенд. Благодаря, че се отзова!
Кой те излъга че оригиналните са червени ? И не е задължително да скърца при блокирал лагер - приятел с МК1 скъса по същия начин преден ляв при паркиране - без никакви симптоми или звуци от скърцане - майстора определи диагнозата показвайки ни какво е станало - лагера беше напълно сух и явно е влизало вода и беше блокирал - след раздвижване и смазване е разбира се и нови амортесьори приятелчето си кара буто вече трета година без никакви ядове..
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”