Проблем с АБС на фокус

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
atanasov89
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2010, 16:57
Модел на автомобила: FOcus 1.8tdi
Status: Извън линия

Проблем с АБС на фокус

Мнение от atanasov89 » 08 мар 2010, 17:04

Значи имам форд фокус 1.8тди от вчера абс нещо му стана като тръгна че4е набирам и като стигна до 45-50км и става така че педалите почват да ми трептят и като натисна спирачка абс се задеиства и прескача както по принцип си прави но това не е на мокър или хлъзгав път смених единия лагер преди седмица смених накладки предни а задния датчик ми е малко захабен нарафан заради разбития лагер казаха ми да го пъсна на тест или някой от дисковете ми е изкривен моля даите някакъв съвет Благорадя предварително!!

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: Проблем с АБС на фокус

Мнение от nikolovvd » 08 мар 2010, 18:08

Според мен има два варианта.
Единия е като са сменяли лагера да са закачили кабела, който ако е бил на края на дните си да са му скъсили живота.
Другия - да са объркали нещо при сглобяването и шайбата, която е към лагера да не е на мястото си. Някъде по форума трябва да има подобна тема, но дали беше за Мондео или за Фокус, не помня.
Преди години като ми сменяха накладки ми бяха прекъснали кабела в буксата за наклатките и лампата мигаши 14-15 пъти е угасваше. Въобще като ти пипат по колелата винаги изникват подобни проблеми. Вместо да изключат кабелите от куплонзите и после да почнат да работят, те правят обратното, но след като главината висне на кабелите.
Провери си и нивото на спирачната течност!

atanasov89
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2010, 16:57
Модел на автомобила: FOcus 1.8tdi

Мнение от atanasov89 » 08 мар 2010, 18:49

Значи колега то накладките са сменени преди 1 седмица г/д от днешна дата а лагера задния го смених днес а този проблем с абс е от вчера единствено значи остава да е разкачено нещо

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 09 мар 2010, 08:45

А е възможно и да са ти сложили лагер за Фокус без АВС ? При мен така се оказа - смених преден лагер и главина, но лагера бил за обикновен Фокус и АВС-а беше перманентно включен. Аз обаче го направих по бруталния начин - разкачих буксата.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”