Някой имал ли е този проблем?
- Kalchev_Vn
- потребител
- Регистриран: 19 сеп 2010, 11:10
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 tdi, 2001, Sylver
- Status: Извън линия
Някой имал ли е този проблем?
Здравейте!
Смяната на летните гуми с зимни такива на Форд Фокус 2000г 1,9Д(комби), се оказа невъзможна за мен. В книжката за тази кола се препоръчва размера за зимата да бъде 185/65/R14. Закупени бяха железни джанти 14 цола втора употреба и гуми с размер 185/65 за тях. Оказа се обаче че тези джанти не могат да се монтират на предните колела, защото опират в спирачните апарати. Явно това не е точният размер за зимата...Някакви съвети!?
Смяната на летните гуми с зимни такива на Форд Фокус 2000г 1,9Д(комби), се оказа невъзможна за мен. В книжката за тази кола се препоръчва размера за зимата да бъде 185/65/R14. Закупени бяха железни джанти 14 цола втора употреба и гуми с размер 185/65 за тях. Оказа се обаче че тези джанти не могат да се монтират на предните колела, защото опират в спирачните апарати. Явно това не е точният размер за зимата...Някакви съвети!?
-
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps
Re: Някой имал ли е този проблем?
Смени джантите... Аз също съм с 14 цола и нямам проблем..Kalchev_Vn написа:Здравейте!
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Какво общо имат зимата и гумите с това,че джамбазите са ти пробутали джанти от друга кола?
Няма как да станат-търси други.
Няма как да станат-търси други.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Погледни офсета на старите ти джанти , пише го на самите джанти и е число , примерно ET 32. Като си купуваш джанти гледаш пак да пише същото инак колелото идва или много навътре към спир.апарат или много навън и опира в калника.Иначе ако питаш кварталния гумаджия той ще ти каже" Това са джанти за форд бе , стават на всички фордове"Kalchev_Vn написа:Здравейте!
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Най ефтин ,и лесен вариант ,- подложи фланци , стават и от стари дискове , престъргани естественно .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
doncho78 продава фланци правени за форд.5-6мм мисля че са дебели и би трябвало да са достатъчни да отдалечат джантата от апарата.Разгледай темите му в раздел ПРОДАВА
ю
Гадно си се минал с джантите,но все пак има решение за малко пари.

Гадно си се минал с джантите,но все пак има решение за малко пари.
- Kalchev_Vn
- потребител
- Регистриран: 19 сеп 2010, 11:10
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 tdi, 2001, Sylver
Благодаря на всички които изказаха мнение по темата. Оказа се накрая че джантите стават за моята кола:) Само на предното ляво колело не можеше да се монтира джантата, но се оказа че спирачният ми апарат не е правилно монтиран и беше изнесен малко навън. Странно, явно механика който е имал работа по колелото не си е свършил добре работата. Даже накладките ми бяха износени накриво и се наложи и тяхната смяна. Какато и да е. Важното е че сагата приключи и сега съм с нови накладки и сменени гуми.