Чукане в кормилната уредба на мондео мк2
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Чукане в кормилната уредба на мондео мк2
Здравейте колеги значи не мисля че това е нормално когато е изгасена колата щом разклатя волана и се чува едно чукане от към кормилната рейка а когато карам и минавам през неравности имам чуството че има леко чукане във волана но това е при леки неравности това чукане дали е от самата рейка или може да е от вътрешните кормилни накраиници как мислите и ако е от самата реика дали може да се направи нещо по въпроса иначе няма никакъв празех ход на волана при каране е много чуствителен
- mi6o
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
- Status: Извън линия
Re: Чукане в кормилната уредба на мондео мк2
Здравей колега. Според скромния ми опит като човек,който сам си поддържа колата твоите проблеми могат да са биалетки,тампони на стабилизиращата щанга (тропат много лошо),накрайници. Качи колата на канал и с ръце поразмърдаи да видиш кое има луфт и после или ти или в сервиз ремонт и така. Дано да съм помогнал. Поздрави
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Когато колата не е запалена е нормално да има едно почукване когато даваш рязко наляво надясно волана, не е нормално да чука когато вече е запалена колата и в рейката има налягане. Чукането може да е от нещата които е изброил колегата над мен.
- bikercho
- потребител
проверявал съм ги биелетките и всичко друго което мога да пипна и са си наред но не искам да барникъм по дългият кормилен накраинит но се самнявам че може да е от него щото тя ябалковидната му част е под маншона и затова не мога да видя има ли на нея луфт или не и аз така сам чувал че е нормално при изгасена кола да има чукане в реиката но при чисто нова реика пак ли трябва да го има това чукане щото на по нова кола не се сештам за марката щото съм я забравил сам пипал волана при изгасен двг и не прави така
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Може да е просто каре 

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- bikercho
- потребител
Е ако е каре няма ли да пола при завой аз знам че каре лопа при завой и то това моето лопане се усеща само при ниска скорост на 1 ва само като карам иначе не като слойа вече 2 3 4 5 няма лопане сичко е 6 не знам от какво може да е
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
става дума за кормилно каре ! а не каре на полуоската.
Аз мисля следното нещо като не си запалил колата/нямаш хидравлика на волана, волана е тежък и трябва да полагаш повече усилие, а когато е запалена колата и имаш хидравлика волана е лек и мек, така усилието е по малко и по малко се усеща проблема ти
Аз мисля следното нещо като не си запалил колата/нямаш хидравлика на волана, волана е тежък и трябва да полагаш повече усилие, а когато е запалена колата и имаш хидравлика волана е лек и мек, така усилието е по малко и по малко се усеща проблема ти
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.