проблем спирачки,ПОМОЩ
-
- потребител
- Регистриран: 14 окт 2011, 19:16
- Модел на автомобила: форд фиеста
- Status: Извън линия
проблем спирачки,ПОМОЩ
Здравейте колеги изчетох форума но не намерих решение на моя проблем,А ТОЙ Е че застуди ли малко времето или при дъжд спирачките ми се втвърдяват,от какво се получава това,свалях и раздвижвах спирачните апарати но проблема си остана.При топло време няма проблем,но застуди ли малко или вали дъжд карам ли колата натисна ли спирачки педала се втвърдява,спирачките по бавно зацепват,отпускам педала и спирачките задържат даже колата се усеща че върви по трудно,а преди няколко дни заради тези спирачки претърпях катастрофа,заради дъжда и неработещи спирачки се обърнах по таван ако някой знае или съвет да даде ще съм му благодарен,колата е фиеста 92 година без хидравлика
-
- потребител
Re: проблем спирачки,ПОМОЩ
и също така забравих да спомена задържат ми най вече предните спирачки,особенно като мина през локва вода,възмойно ли еда има вода в течноста или въздух в системата
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Аз си мисля, че проблема ти е във водачите на спирачния апарат, не в цилиндъра, на мен ми задържаше преден ляв апарат, чистих го раздвижвах го пак си държеше и го смених, а това че не ти спира според мен се дължи на прекомерното загряване на спирачките поради задържането, като чисти апарата маркуча провери ли го дали няма боклуци и да е запушен?

-
- потребител
това ми е грешката,че не прегледах маркучите сега като сменя течноста ще ги сваля и четирите да ги продухам,защото и други хора ми казаха,че може да е от маркучите след като се намокрят спирачките и задаржат течноста се свива и става по гъста,ако има боклук в някой маркуч и ето задържане ако ли не ще се търсят други апарати или усилвател ако изпуска
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
Колега, сходен проблем имам...сутрин като запаля само през зимата и студено време педала е твърд, все едно не съм запалил, като натисна 2-3 пъти всичко е ОК. По спирачната система не е сменяно сервото и маркучите /не мисля че е от тях/, всичко друго е правено, помпа, апарати, дискове, накладки, течност. Впрочем взех серво от един хитрец тука от форума, но не става за мойта, та ако си от Сф мога да ти го дам за 20 кинта, да го пробваш и ако не става ще ти върна парите. Мисля си, че е за Фиеста МК2 но понеже не съм сигурен та затова ти предлагам тая оферта.
Няма лоша ракия и хубава лопата.