Оригинален размер джанти за Focus Mk 1.5

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
focus_zvqr
потребител
потребител
Регистриран: 17 ное 2011, 19:02
Модел на автомобила: Ford Focus, Ghia, MK 1.5, 1.6 16V 100HP, '02
Status: Извън линия

Оригинален размер джанти за Focus Mk 1.5

Мнение от focus_zvqr » 17 ное 2011, 19:41

Здравейте, колеги. От съвсем скоро колата е в семейството, фордчето си има само лети джанти 15-ки. Видях в талона, че пише два размера за гуми. Не съм сега много сигурен какви бяха, че колата си я ползва баща ми и документите не са при мен. Търсим да купим метални джанти за зимните гуми в момента. Насочете ме какво да гледам по джантите, какви са им параметрите. Търсим 14". Видях, че са 4х108, какъв централен отвор, какъв ET и J са? От които модели на форд са същите, питам по моргите за фокус и веднага ми казват, че има, на цена от 20 лв. Мисля, че е нормална цена това, но искам да съм сигурен, че са тези джантите :D: На моргаджии и на автоджамбази вяра нямам. От по-старите фордове съвместими ли са джантите? Мислим да слагаме за зимата 185 широки гуми, както пише по талона, летните са 195.
Фокусът е произведен в края на 2001 - ноември и с двусекционните фарове, по-новите, не вярвам да има разлика в това точно, но все пак. В купето си има доста разлики :wink:
Ще съм благодарен на включилите се :)

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Re: Оригинален размер джанти за Focus Mk 1.5

Мнение от иво г. иванов » 19 ное 2011, 00:21

Привет, колега.
Първо е добре да си наясно, че размера на джантите е пряко свързан с р- ра на гумите. От поста не става ясно с
джанти ли се съобразяваш или с гуми. За твоя модел има алтернативни варианти съобразени и с мощността на двигателя
и с вида на купето и със сезона. Отделно ти сам може да се напасваш спрямо стила ти на шофиране, натоварването на
купето, окачването и може би визуалната оценка.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

focus_zvqr
потребител
потребител
Регистриран: 17 ное 2011, 19:02
Модел на автомобила: Ford Focus, Ghia, MK 1.5, 1.6 16V 100HP, '02

Re: Оригинален размер джанти за Focus Mk 1.5

Мнение от focus_zvqr » 19 ное 2011, 00:34

Да, това ясно, ама все пак си мислех, че има някакви стандартни размери за джантите, най ме вълнува ЕТ колко е? Разбрах от Аудата, че са 5.5J, 63.3 централен отвор, 4х108, но не разбрах колко е ЕТ-то на тези джанти. Примерно на предишната ми кола знам, че е с ЕТ 20 или 18, защото са изнесени джантите и това е стандарт, иначе ще опират в апаратите, ако сложа джанти с по-голямо ЕТ. Пък тук не знам какви са оригиналните джанти. Говоря за гуми, които ще монтирам - 14-ки, 185 широки. Не искам да взема джанти от форд нам кой си, обаче с драстични отклонения в ЕТ и да ми подпира джантата в калника или в багажника :roll:

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”