хлабина в задните главини на форд мондео мк3 комби
-
- потребител
- Регистриран: 25 сеп 2013, 06:57
- Модел на автомобила: Ford mondeo mk3
- Status: Извън линия
хлабина в задните главини на форд мондео мк3 комби
Бих искал съвет, ако на някой се е случвало. В задния мост се усеща неприятно тропане при преминаване през малки неравности. След като направих преглед при двама майстори, които установиха, че по окачването няма проблем, накрая с единият майстор установихме, че в главината отзад има хладина. Някой имал ли е този проблем и опасно ли е това. Трябва ли да се сменят главините след като още не вият. И се питам още, това тропане да ли наистина е от това.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: хлабина в задните главини на форд мондео мк3 комби
От кога я караш така? Може етапът "виене" да е минал преди колата да дойде при теб.
Иначе не е добре да караш с луфтове по окачването водещи до тропане.На някакъв етап вече няма какво да се ремонтира и ще трябва да търсиш нови части. А за тая кола са скъпички.
Иначе не е добре да караш с луфтове по окачването водещи до тропане.На някакъв етап вече няма какво да се ремонтира и ще трябва да търсиш нови части. А за тая кола са скъпички.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2010, 15:21
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
смени всички гуменометални фтулки по задното окачване. излизат около 200лв с работата и 120лв с твой труд.всичко го има в магазините, а болтовете на носачите в мотопфое-25лв., втора употрба 10, ако ги намериш.няма друг начин.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Човека е казал, че отдолу всичко е здраво след преглед при двама майстори, което е достатъчно да приемем, че тампоните са му ОК.
Така както го е написал ми идва на ума лагра отзад. На това мондео още не знам как е, но на пръвото мнодео е лагер-главина е скъпо (спомена ми е за цена около 450лв. в МП).
Мисля, че на това мондео също е лагер-главина и няма да е по-евтино...
Така както го е написал ми идва на ума лагра отзад. На това мондео още не знам как е, но на пръвото мнодео е лагер-главина е скъпо (спомена ми е за цена около 450лв. в МП).
Мисля, че на това мондео също е лагер-главина и няма да е по-евтино...
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Колега, преди да подмените лагерите погледнете дали тампоните на "магарето" /задния мост/ да не са скъсани. Точно при малки неравности се усеща доста. Това ако колата ти е седан/хечбек, комбито няма такива тампони.
Иначе да, лагерите са с главината заедно. В МП са доста по-скъпи от 450лв., точно 672,13лв. за брой.
Това номера им по Finis 4858822.
Иначе да, лагерите са с главината заедно. В МП са доста по-скъпи от 450лв., точно 672,13лв. за брой.
Това номера им по Finis 4858822.