Задно окачване- смяна на долните носачи Focus 1.8 TDCI 2002
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
- Status: Извън линия
Задно окачване- смяна на долните носачи Focus 1.8 TDCI 2002
За колата от профила. Разхлопаха се долните носачи на окачването. Колата е комби.Тръгнах да ги сменям и се видях в чудо.Не мога да развия болтовете.
Като заварени са . Киснах ги с WD40., спирачна течност и какво ли не .. но не помръдват.Използувам добро гедоре с удължено рамо и не помръдва. Главите на болтовете почват да се замазват.Остава последния вариант - да ги режа. Но не ми се иска и е много трудна и хамалска работа. Ако знаете някой начин да надвия "заварените" болтове /М12/ -пишете. Благодаря предварително.
Като заварени са . Киснах ги с WD40., спирачна течност и какво ли не .. но не помръдват.Използувам добро гедоре с удължено рамо и не помръдва. Главите на болтовете почват да се замазват.Остава последния вариант - да ги режа. Но не ми се иска и е много трудна и хамалска работа. Ако знаете някой начин да надвия "заварените" болтове /М12/ -пишете. Благодаря предварително.
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Re: Задно окачване- смяна на долните носачи
От техническа гледна точка, трябва да се развият първо гайките. Имат много по-малка контактна площ - само резбата и едната повърхнина. Болтовете, освен резбата към гайката и повърхността на главата, вероятно са се спекли и вътре във втулките. Затова - първо гайките и после избиваш болтовете с големия чук. Ако гайките не тръгват и се заоблят - със секач по периферията и ако пак не става, напречно до разцепване и после ги подменяш.Miri4 написа:За колата от профила. Разхлопаха се долните носачи на окачването. Колата е комби.Тръгнах да ги сменям и се видях в чудо.Не мога да развия болтовете.
- Miri4
- потребител
Така е колега .От техническа гледна точка се развиват гайките.И аз с тях се боря.Грешно съм го написал . Но какво беше моето учудване когато ми казаха,че гайките са заварени към планките.Страхотна простотия.И то така са заварени ,че външно изобщо не си личи.Като разбрах това преминах към главите на болтовете и тия от вътрешната страна тръгнаха. Сега пак съм накиснал външните и ако не помръднат -рязане.В сервиза ми искат 120лв да ми ги развият?????!~!~!!!?????. Ха-ха-ха....
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Стар виц,- "Развиване гайка на зло место- 4 часа". Х 30 лв. на час труд, ето ти ги 120 лева, няма лъжа, няма измама.Miri4 написа:В сервиза ми искат 120лв да ми ги развият?????!~!~!!!?????. Ха-ха-ха....
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Miri4
- потребител
Само,че при мен няма да им се отвори парашута.Явно отивам към рязане ако нещо не излезне но 120 лв за две гайки.....
- kilikanzer
- Потребител
- Регистриран: 20 ное 2007, 19:59
- Модел на автомобила: Focus tddi/комби/P1888PM
Wartburg 312 - Местоположение: Разград
- Контакти:
Гайките са Заварени,имат по 2 точки.Аз рязах болтовете.Режи само с прободен трион.Предварително иди си свали от някоя морга 4 болта,с по-голяма твърдост са.
Не давай на майсторите да режат с флекса,че заминават и планките.Иначе е работа за около 1 час.После пак боичка и никакви следи от интервенцията.Иначе можеш и да удариш по 1 секач на заварките и да развиеш гайките,но болта се е заварил към втулките и няма измъкване.Затова режи и други болтове.
Не давай на майсторите да режат с флекса,че заминават и планките.Иначе е работа за около 1 час.После пак боичка и никакви следи от интервенцията.Иначе можеш и да удариш по 1 секач на заварките и да развиеш гайките,но болта се е заварил към втулките и няма измъкване.Затова режи и други болтове.
- Miri4
- потребител
Благодаря kilikanzer .
Чудя се след като отрежа от двете страни на втулката болтовете, това от болта което остава в гайката дали ще се развие.
Чудя се след като отрежа от двете страни на втулката болтовете, това от болта което остава в гайката дали ще се развие.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- kilikanzer
- Потребител
- Регистриран: 20 ное 2007, 19:59
- Модел на автомобила: Focus tddi/комби/P1888PM
Wartburg 312 - Местоположение: Разград
- Контакти:
1-во ги развърти,да се пораздвижат.След като отрежеш отвън или отвътре с гаргите развиваш остатъка.
Sent from my Lenovo A328 using Tapatalk
Sent from my Lenovo A328 using Tapatalk
- Miri4
- потребител
Благодаря на всички. Утре започвам борбата.