Въпрос за взаимозаменяемост на стоманени джанти за Мондео мк2
-
- потребител
- Регистриран: 26 май 2015, 11:25
- Status: Извън линия
Въпрос за взаимозаменяемост на стоманени джанти за Мондео мк2
Здравейте колеги,
Наскоро по спешност купих едно мондео МК2 1,8i zetek - e, хечбек, газов инжекцион . Взех го на 100% насляпо и почти нищо не зная за модела.
Колата е с 15" джанти и прилични летни гуми 195/65/15. Интересува ме, дали ще мога да ползвам 14" джанти от друго мондео, т.к. имам 4 чисто нови зимни гуми 185/70/14 останали ми от другата кола ? Колата е с 4 дискови спирачки, ако това има значение.
Поздрави!
Наскоро по спешност купих едно мондео МК2 1,8i zetek - e, хечбек, газов инжекцион . Взех го на 100% насляпо и почти нищо не зная за модела.
Колата е с 15" джанти и прилични летни гуми 195/65/15. Интересува ме, дали ще мога да ползвам 14" джанти от друго мондео, т.к. имам 4 чисто нови зимни гуми 185/70/14 останали ми от другата кола ? Колата е с 4 дискови спирачки, ако това има значение.
Поздрави!
- BIGFORDFAN
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 05:06
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate
- Status: Извън линия
Re: Въпрос за взаимозаменяемост на стоманени джанти за Мондео мк2
99.9% ще станат 14-ките, доста рядко се срещат 1.8 бензин с дискове и отзад, но шанса предните дискове да са ти с по-големия диаметър е минимален. Най-лесно ще разбереш като погледнеш дали има разстояние между апарата отпред и самата джанта. Ако разстоянието и около един пръст, значи търси смело 14-ки и слагай!