Въпрос за свещи.
-
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2007, 11:22
- Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 '98
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпрос за свещи.
Значи искам да сменям свещите на фокусника. Одеве звънях във МП и ми казаха че бройката е 14.68лв. Искам да попитам мога ли сам да си ги сменя и има ли някаква особеност? Кой номер ключ трябва? Дават ми час за сряда аз аз искам уикенда да свърша тази работа ако мога сам разбира се. 10x
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Можеш, но ако си много внимателен и изобретателен, че трябва специално инструментче за ваденето на свещите...
Само не разбрах цената ли те притеснява или само не искаш да ги сменяш там?
Ако е цената....преи 3 години за моите броих 78 лева....
Само не разбрах цената ли те притеснява или само не искаш да ги сменяш там?
Ако е цената....преи 3 години за моите броих 78 лева....
Последна промяна от kEFi на 16 ное 2007, 11:48, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Контакти:
Ами да това би било добър вариант. Един колега се оплака че така бил да му сменят свещите за 10 лв. на сиерката. И тъй като майстора не обърнал внимание че са конусни свещите ги затегнал доста зверски. След това нямало сваляне. 20лв. за смяна на свещи няма да дам. Казаха ми че свеща се навива докато спре и не се стяга. Та ако някой е сменял сам да си каже 

-
- потребител
- Контакти:
Значи доколкото аз разбрах, има едни свещи които са със шайба и тях можеш да ги стягаш спокойно. Тези които им викат конусни са без шайба и на края на резбата има скосяване като конус. Та идеята е че ако се стегнат много след това от нагряване и охлаждане на двигателя се разширяват и запичат якокакви са тия конусни свещи?

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Незнам как е при фокусите, но аз си купих "камък" за тресчотката и с удължителя става перфектно- по особен е дълъг и по тънък от другите. С ключове от бензиностанции или други магазини по-добре не пробвай има голяма вероятност да го счупиш, купувал съм отдавна около 3-4 лв., вътре е с пласмаса да не нарани свеща.
-
- потребител
- Контакти:
Ами одисеята приключи. Смених ги благополучно и просто колата литна. Старите свещи бяха просто ужас. Имаше едно падане на мощноста като сменях предавките и сега изчезна и много по леко и динамично върви колата. Почти не съм ги затягал. Само навих резбата и стягането някъде около 1/8 оборот. Покарах малко и погледнах за омасляване утре пак ще видя и така.
Сега газ до дупка.

- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Точно така е.bluelemon написа:Значи доколкото аз разбрах, има едни свещи които са със шайба и тях можеш да ги стягаш спокойно. Тези които им викат конусни са без шайба и на края на резбата има скосяване като конус. Та идеята е че ако се стегнат много след това от нагряване и охлаждане на двигателя се разширяват и запичат якокакви са тия конусни свещи?после се развиват трудно ако са стегнати. Те това е!
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!