При отворена врата колата не пали!!!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
mitkootsl
потребител
потребител
Регистриран: 20 ное 2007, 20:22
Модел на автомобила: Орион 1.8 16V
Status: Извън линия

При отворена врата колата не пали!!!

Мнение от mitkootsl » 20 ное 2007, 20:53

Здравейте колеги!
От около 3 години карам форд но до сега с такъв проблем не се бях сблъсквал. Когато е отворена врата или поставен превключвателя на осветлението в купето на положение за постоянно светене часовника губи цифрите и колата не пали а при затворена врата пали(макар, че аз днес не успях да я запаля-може би я задавих не знам)Също ми направи впечатление че при допиране на "-" клема на акумулатора не се чува обичайното чукване откъм двигателния отсек. Също така и радиото изключва при отворена врата и след това иска код все едно че съм свалял клема на акумулатора. От схемите, които имам не успях да се ориентирам много добре защото има много несъответствия например там пише че реле 17 е за вътрешното осветление а при мен на платката такова липсва. Също така не открих на платката и диода Д1, за да го проверя дали не е пробил. Моля ако някой има идея къде точно е проблема ще съм му много благодарен ако сподели.

Забравих да спомена, че имам и аларма марка SUN-I но и при изваден предпазител към алармата проблема си остава

Потребителски аватар
dimbatami
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе

Мнение от dimbatami » 20 ное 2007, 21:19

колега това ми мирише на проблем с алармата маи някои е ровил без да знае кво тие направил да знаеш че дори да махнеш бушона на алармата тя трябва да има собствено захранване тоест батерия и продължава да работи и без бушона

mitkootsl
потребител
потребител
Регистриран: 20 ное 2007, 20:22
Модел на автомобила: Орион 1.8 16V

Мнение от mitkootsl » 20 ное 2007, 21:57

Благодаря колега!
И мен ми мина през ума, че може и да е алармата, защота не подава сигнал към централното и не пищи както обикновенно т.е. по слабо но от там се съмнявам, че може и да е утечка някъде от влага(наскоро при нас имаше много силен вятър и дъжд) а също минавах и през доста големи локви. Проблема е че като не пали и не мога да я закарам при алармаджиите но и ако утре не успея да открия проблема ще мисля за теглене-и на специалист.

Потребителски аватар
dimbatami
потребител
потребител
Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе

Мнение от dimbatami » 21 ное 2007, 19:11

но тя може да не пали от това че ти като махнеш бушона и вкарваш алармата в авариен режим и тя прекъсва запалването а ти може да си въртишшшшш колкото си щеш

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 22 ное 2007, 09:31

При мен има нещо подобно, но изкуствено предизвикано (опция на алармата) със следната разлика.
Когато е отворена вратата и запалиш се задейства системата против отвличане и след около минута и нещо няма вече палене.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”