Как се сглобява ключа на климатика и вентилатора - Ескорт 96

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Mindjigger
потребител
потребител
Регистриран: 04 дек 2007, 13:31
Модел на автомобила: Kuga 2011 TDCi
Status: Извън линия

Как се сглобява ключа на климатика и вентилатора - Ескорт 96

Мнение от Mindjigger » 18 яну 2008, 10:56

Поради проблем с третата степен на вентилатора, реших че има нагар в ключа, който е комбиниран и с комутатор за климатика. Извадих го и го разглобих. Оказа се че е в много добро състояние, обаче неможах да го сглобя обратно. Проблема ми е в това че има една метална пластинка, която трябва да контактува с лампичката за състоянието на климатика. Неможах да и намеря точното място и сега съм без нея. Мисля да го извадя ключа и да приложа снимки ако е необходимо.
Ключа в МотоПфое струва 90 лв., а пласмасовата врътка отгоре 20. Не бих ги дал на този етап. Въпреки че найстина е доста комплексен компонент.
Благодаря предварително за помощта.
Поздрави.

Mindjigger
потребител
потребител
Регистриран: 04 дек 2007, 13:31
Модел на автомобила: Kuga 2011 TDCi
Status: Извън линия

Ами аз май стигнах сам до извода.

Мнение от Mindjigger » 19 яну 2008, 19:09

Ключовият момент е с поставянето на една метална пластинка, която контактува с корпуса на лампичката. В основното тяло има едно каналче в което тя трябва да се плъзне и да стигне до нея. Тънката и страна контактува с корпуса и. Има и две съчки с две пружинки. Те се слагат в дупчици отстрани. Първо съчмата, после пружинката. При сглобяването на ключа законтрящите щифтове, затапват пружинките. Другото общо взето няма как да се обърка. Ключа е доста прецизно изработен и мисля че има защо да струва 90 лв. нов. Шанса да има проблем вътре в него е малък. Препоръчвам преди да се разглабя да се замери с мултицет. На пластините, които влизат в буксите има означения. Примерно в средата в +,а по периферията се вижда 1,2,3, което съответства и на степените. При мен между + и тях има контак съответно, когато ключа е в позиция 1,2,3 в двете посоки.
Успех при въпроси пишете ако мога ще помогна.
Поздрави.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”