Вентилатор на купето - Фиеста МК3

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
Status: Извън линия

Вентилатор на купето - Фиеста МК3

Мнение от Danchev » 11 фев 2008, 04:26

Здравейте колеги. Фиестичката ми е МК3 89г. Проблема е следният: вчера ми изплющя бушона на вентилатора в купето и викам си видял е някъв зор изгорял е. Смених бушона, врътвам копчето и пак същата работа. По мое мнение проблема е в перката, тъй като колата стоя месец без да я карам отвън на тоя студ (беше ми заминала помпата на горивото) и явно и без това скърцащата преди това перка е заседнала и ся неще да мръдне. Въпросчето ми е къде точно се намира тая перка, за да я извадя и да видя дали в нея е проблема, а и отдавна се каня да я търся да и сменя лагерчето.

paci: Променено заглавието на темата. Парно, климатик и вентилатор са различни неща. Ако питаш за парното, да ти дам една тема как да си разфасофаш таблото за да си свалиш радяторчето в купето - напрао щи стане зле.
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител

Мнение от Danchev » 12 фев 2008, 00:13

Айде бе колеги никой ли си няма на идея къде се намира тоя проклет вентилатор на купето. Прерових целият форум за такива теми, но за съжаление намерих само оказания за Ескорт (зад жабката - при мене там няма нищо друго освен бордкомпа). Ако някой си има и най - бегла идея да се обади, щото вече почвам да се плаша от мисълта че трябва да разхвърлям таблото :(
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител

Мнение от Danchev » 12 фев 2008, 04:14

Разгеле оправих се!!!!!!!!!!! благодарение на ръководствата за техническа подръжка в далнлоуд секцията на прекрасното ни форумче. Ако някой друг го интересува ш*****ят вентилатор се намира под капака точно до машинката за чистачките. Иска малко разглобяване, ама не е като да сваляш цяло табло :D
Tuned and performed by
Изображение

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 12 фев 2008, 09:47

Добре, че е лесно при теб. Да не ти казвам моя вентилатор де е....
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 12 фев 2008, 18:32

Колега би ли споделил как оправи вентилатора? С нов ли го смени или ремонтира стария. Моята откакто съм я взел вече 3-та зима като е по студено вие и рухоли, ама като повърти се оправя. Та мисълта ми е може ли да се почисти и смаже да закърпя положението.

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител

Мнение от Danchev » 12 фев 2008, 22:33

Да колега, до вентилатора се стига точно за 15 минути, след още пет е свален. Няма да ви описвам каква беше гледката вътре, щото както всички знаем МК3 - филтър към купето друг път :) Та свалих го днес барабар с целият кожух. Кожуха под чешмата с една гъбичка и светна, моторчето първо го изчистих внимателно с контактен спей и после една хубава смазка където е необходимо и РАБОТАТ ЗАСПА :) Работи повече от добре, съветвам всички да я свършат тази работа, щото повечето коли скърцат та пушек се дига. Надявам се да съм бил полезен. Ако закъсаш някъде пиши.
Tuned and performed by
Изображение

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 13 фев 2008, 12:56

Danchev написа:...
На ескортите се намира пак под чистачките, но нямах идея на фиестата къде е :oops: Хубаво, че си се справил с проблема :) и споделяш решението *00134*
Изображение

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител

Мнение от Danchev » 13 фев 2008, 16:49

Хехе, нали за това е този форум, да си помагаме. Ето един линк: http://store1.data.bg/tco/ford/Haynes%2 ... 595-03.PDF" onclick="window.open(this.href);return false; от тук разбрах къде се намира вентилатора. Показано е къде се намира и как се сваля и радиаторчето - някъде по темите бях чел че се сваляло цялото табло, няма такова нещо вижте картинките работа за 30 минути :)
Tuned and performed by
Изображение

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 13 фев 2008, 18:43

Мерси за полезната информация. На пролет ще я направя и аз тази процедура.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Мнение от paci » 13 фев 2008, 23:12

cossy написа:
Danchev написа:...
На ескортите се намира пак под чистачките, но нямах идея на фиестата къде е :oops: Хубаво, че си се справил с проблема :) и споделяш решението *00134*
На моята е съвсем друго място, но на МК3 знам къде се намира щото съм го и виждал на живо.
И го бях написал като отговор, обаче се изнервих, че на вентилатора викате парно и си изтрих поста.
Как да е разбрахме се :)
Все ще е полезна темата на някой стига да се уточни за какво става дума.
И моя фентифилатор свирка ма к'ва е свирка да се стигне до негооо :evil: За сега свири-свири па се укроти.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”