Уредите на таблото не отчитат вярно.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Еди
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2008, 09:33
Модел на автомобила: Oldsmobil Bravada
Контакти:
Status: Извън линия

Уредите на таблото не отчитат вярно.

Мнение от Еди » 01 апр 2008, 20:00

Колеги, бензиномера и уреда за температурата показват по-ниски от реалните стойности май...
Температурата я държи точно в началото на norm, а в задръстванията се дига до преди средата и се включва вентилатора.
Бензиномерът пък, показва празен резервоар когато има 20л. в него, а ако показва повече пада твърде бързо.
Подозирам лоша маса или проблем със стабилизатора във таблото, вие какво мислите?

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Re: Уредите на таблото не отчитат вярно.

Мнение от mrdds » 01 апр 2008, 22:44

бреей,да ти се чуди човек на уменията и компетенцийте....за жена е похвално....

нямам много опит с фиести,ще споделя опит с резервара на фокус.
При отварянето му беше светнала резервата.В резервара имаше около 12л бензин.Предполагам,че това е технологична идея за предпазване на помпата от работа "на сухо".
Не знам как преценяш колко литра имаш в резервара....

Показанието на температурата е нормално като за форд.При ненормална температура първото нещо,което се прави е смяна на термостата,разбира се ако има видими причини за загряване,или недостатъчно загряване.

Преди време имаше един колега от Пловдив с фиеста 2000г на която бяха сменили какво ли не по охладителната уредба на стойност почти 2000лв и стрелката му отиваше все в червеното без видима причина.

Оправих проблема му с почистване на клема МАСА към купето.Има тема на дълго и на широко, ако ти се чете потърси я.

Потребителски аватар
Еди
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Еди » 01 апр 2008, 23:02

При отварянето му беше светнала резервата.В резервара имаше около 12л бензин.Предполагам,че това е технологична идея за предпазване на помпата от работа "на сухо".

Показанието на температурата е нормално като за форд.При ненормална температура първото нещо,което се прави е смяна на термостата,разбира се ако има видими причини за загряване,или недостатъчно загряване.

Преди време имаше един колега от Пловдив с фиеста 2000г на която бяха сменили какво ли не по охладителната уредба на стойност почти 2000лв и стрелката му отиваше все в червеното без видима причина.

Оправих проблема му с почистване на клема МАСА към купето.Има тема на дълго и на широко, ако ти се чете потърси я.
За преценката...такава няма просто зареждам до горе....
все си мисля че е маса...

Kerosin
потребител
потребител
Регистриран: 26 окт 2007, 14:52
Модел на автомобила: sierra 2.0 ohc,sierra 2.0 купе

Мнение от Kerosin » 03 апр 2008, 15:28

Аз имам съЩия проблем.ОбЩо взето проблема е в масата към купето.Или я поЧисти или я смени .Но Ще е до време заЩото не можеШ да я запазиШ абсолЮтно Чиста от кал и всякакви гадости!!

Потребителски аватар
[RS]Coswort
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
Модел на автомобила: ford orion 1,6D

Мнение от [RS]Coswort » 03 апр 2008, 22:47

този проблем го имам и аз но само за нафтата.. и като имам над 10литра стрелката показва вярно.. ама падна ли под 10литра и си показва каквото иска.. ама се свиква :)

TIN
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г.

Мнение от TIN » 06 апр 2008, 13:54

mrdds написа:бреей,да ти се чуди човек на уменията и компетенцийте....за жена е похвално....

нямам много опит с фиести,ще споделя опит с резервара на фокус.

Здравей,
имаш ли представа къде е хваната тази маса към купето при мондеото ?
Защото при мен уреда за температурата стои в червената зона ...като позагрее колата ине излиза от там....или какт окарам и от синя зона изведнъж отива на средата...
както и обратното...

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 06 апр 2008, 19:34

Аз мисля, че проблема е в поплавъка в резервоара :roll: другото не ми се струва тревожно :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Еди
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Еди » 06 апр 2008, 21:47

А може ли без да се сваля резервоара да се вади поплавъка?

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 06 апр 2008, 22:25

Съмнявам се, поне на мен не ми е известен такъв начин. Моя също даваше грешна информация, но като почнах да го пълня догоре се оправи :) Сега повече от 1/4 не го пълня и всичко си е наред.

http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=18484" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”