бубина форд фиеста 90г.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
krasimirkkk
потребител
потребител
Регистриран: 05 авг 2008, 18:19
Модел на автомобила: fiesta
Status: Извън линия

бубина форд фиеста 90г.

Мнение от krasimirkkk » 01 ное 2008, 19:07

здравейте на всички.имам следния проблем- колата ми работи на 2 цилиндара :cry: смених свещите кабелите и накрая се оказа че е бобината,така предполагам. та въпроса е колко струва въпросната бобина - 90г. моно ижекция 1100сс и дали мога даси е сменя сам щото е на някви болтове. мерси предварително за отгаворите.

Потребителски аватар
pifivo1
потребител
потребител
Регистриран: 06 май 2007, 10:51
Модел на автомобила: ford fiesta studio 1.25 16V zetec s газов инжекцион

Re: бубина форд фиеста 90г.

Мнение от pifivo1 » 05 ное 2008, 19:29

krasimirkkk написа:здравейте на всички.имам следния проблем- колата ми работи на 2 цилиндара :cry: смених свещите кабелите и накрая се оказа че е бобината,така предполагам. та въпроса е колко струва въпросната бобина - 90г. моно ижекция 1100сс и дали мога даси е сменя сам щото е на някви болтове. мерси предварително за отгаворите.

Възможно е да е от бубината, ако работят втори и трети цилиндър или първи и четвърти. Мисля, че можеш сам да я смениш, а колкото до цената вчера проверявах и на Беру беше 136 лв. Частта се води "запалителна бубина" и най-евтината беше 107 лв. някакво италианско менте. Ако ти стиска да си вземеш втора употреба имаше една много полезна тема "Гори бубина на мондео".Там много подробно е описано как се мери такава. Успех с ремонта

bvb
потребител
потребител
Регистриран: 08 ное 2008, 12:17
Модел на автомобила: ford fiesta

Мнение от bvb » 08 ное 2008, 12:34

колега и при мен е същият проблем с фиестата, в началото започна да прекъсва след това 2 ри цилиндър изчезна ,остана да работи на три цилиндара но и те работят всеки със собствено мнение,свалих бобината и я замерих дава здрава, така че може да е и друго

krasimirkkk
потребител
потребител
Регистриран: 05 авг 2008, 18:19
Модел на автомобила: fiesta

Мнение от krasimirkkk » 11 ное 2008, 18:09

благодаря за отговорите момчета,проблема е решен вече но се оказа че след елкона 4 цилиндар няма никаква компресия. отвори се двигатела и единия клапан беше заседнал :shock: смяна гарнитура на глава изчистване на клапаните и леглата старателно и количката си върви перфектно :lol: мерси за отговорите и дано съм бил полезен с моя завършек на темата. :|

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”