Проблемна бобина запалване мондео 94 !!!
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
- Status: Извън линия
Проблемна бобина запалване мондео 94 !!!
Здравейте,
вчера при демонтаж на бобината на мондео 1,8 бензин за да с тигна до Т образното маркуче за вакум под нея забелязвам че кабела на 1-в ицилиндър е мн хлабав към бобината..като го махнах...всичко е нагоряло вътре като че ли не е работил или искрял (свеща беше цялата омазана)....останалите 3 гнезда на бобината са като нови....
Въпроса ми е някой знае ли дали и има нещо на самата бобина ? Мисля си, че в едно тяло са две намотки като всяка от тях захранва 2 цилиндъра, та мисълта ми е тъй като работи др. цилиндър свързан към тази част на бобината би тр. да и няма нищо или ?
Кабелите са нови и явно при монтажа майстора го е монтирал хлабаво този на 1-ви цилиндър....
вчера при демонтаж на бобината на мондео 1,8 бензин за да с тигна до Т образното маркуче за вакум под нея забелязвам че кабела на 1-в ицилиндър е мн хлабав към бобината..като го махнах...всичко е нагоряло вътре като че ли не е работил или искрял (свеща беше цялата омазана)....останалите 3 гнезда на бобината са като нови....
Въпроса ми е някой знае ли дали и има нещо на самата бобина ? Мисля си, че в едно тяло са две намотки като всяка от тях захранва 2 цилиндъра, та мисълта ми е тъй като работи др. цилиндър свързан към тази част на бобината би тр. да и няма нищо или ?
Кабелите са нови и явно при монтажа майстора го е монтирал хлабаво този на 1-ви цилиндър....
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Проблемна бобина запалване мондео 94 !!!
Струва ми се, че си прав. При смяната на кабелите изглежда този на първи цилиндър не е в направил добър контакт...TIN написа:...Въпроса ми е някой знае ли дали и има нещо на самата бобина ? Мисля си, че в едно тяло са две намотки като всяка от тях захранва 2 цилиндъра, та мисълта ми е тъй като работи др. цилиндър свързан към тази част на бобината би тр. да и няма нищо или ?
Не мисля, че на бубината й има нещо, но непречи да я провериш. Мериш съпротевлението на два по два извадите (тези за към свещите), т.е съпротивлението между 2 и 3 и съпротивлението между 1 и 4 трябва да е в интервала 10500 - 16500 ома.
Има един спрей в сив флакон мисля, че беше C-70 (не съм сигурен дали имаше тире или не) В София се продава в "Конрад" ако при, по принцип би трябвало да го има в магазините за електроника. Напръскай с него лулите от двата края на кабелите. Спрея е изолационен и идеята е да попречи на искрата да "избяга" настрани.
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
Re: Проблемна бобина запалване мондео 94 !!!
Ок, мерси за отговора!