Проблем с централното и аларма на мондео 2001

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
craghag
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2009, 22:53
Модел на автомобила: Ford Mondeo TDDI mk3 ghia 2001 115hp
Контакти:
Status: Извън линия

Проблем с централното и аларма на мондео 2001

Мнение от craghag » 28 яну 2009, 12:42

Здравейте, от 2 дена съм собственик на мондео джиа тдди 2001г и съм много щастлив. Много съм доволен от колата като цяло, страхотна е, но имам няколко въпроса и проблеми. Изчетох доста теми във форума, от които разбрах че и другите имат проблем подобен на моя. Първо искам да питам тази кола има ли фабрична аларма, комфорт пакет и имобилаизер? Централното ми бачка винаги при отключвене, но при заключване не :(. Направих това което е описано в линка за препрограмиране на ключа, но не помогна. Ако някой може да ми помогне нека да пише. Също така спря да ми работи движението на предната лява ел. седалка нагоре-надолу.

Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
craghag
потребител
потребител
Контакти:

Re: Проблем с централното и аларма на мондео 2001

Мнение от craghag » 01 фев 2009, 10:13

няма ли някой, който да се е сблъсквал със същия проблем?

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Мнение от kriki » 02 фев 2009, 01:05

Дай повече инфо, от дадената информация не става ясно какъв точно ти е проблема :!: Заключването не ти бачка само от дистанционното или и от ключа. Изобщо не заключва или заключва и веднага отключва. Ако е само с дистанционното, като натискаш бутона светва ли му лампичката. Да не би да имаш скапан бутон който следи дали вратите са затворени много коли като отчетът че има отворена врата не си приемат заключващият сигнал от дистанционното.

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 02 фев 2009, 20:48

за седалката специално си е проблем които трудно се решава.има едно колелце в механизма което се износва и нема от къде да го купиш само разглобяване и на стругар.Аз съм със същия проблем погледни руснаците там 99%от мондеотата са така.Колата ти има имобилаизер не си ли забелязал че на чесовника премига един диод и като дадеш на контакт след няколко секунди като разпознае ключа изгасва,имаш също двоино заключване и да се разбие стуклото неможиш да отвориш вратата от вътре.
А и най–важното купил си мондео промени си профила махни тоя гъзголф от там :D успех
Изображение

Потребителски аватар
craghag
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от craghag » 07 фев 2009, 21:42

Благодаря за мненията колеги. Не писах по-рано, защото 2 дни след като взех колата ме блъснаха на светофара отзад и до сега не мога да я оправя тази кола :( Голяма къръщина. По въпроса с централното: понякога се заключва и веднага се отключва, а понякога след второто натискане на бутона се заключва. Лампичка на ключа няма! Това което ми каза за седалката много ме притеснява, защото е застанал в неудобно положение и ми е неудобна, ако някой знае къде могат да ми помогнат с това моля да ми пише.

поздрави!

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител

Мнение от chefo_ukr » 08 фев 2009, 11:02

craghag написа:Благодаря за мненията колеги. Не писах по-рано, защото 2 дни след като взех колата ме блъснаха на светофара отзад и до сега не мога да я оправя тази кола :( Голяма къръщина. По въпроса с централното: понякога се заключва и веднага се отключва, а понякога след второто натискане на бутона се заключва. Лампичка на ключа няма! Това което ми каза за седалката много ме притеснява, защото е застанал в неудобно положение и ми е неудобна, ако някой знае къде могат да ми помогнат с това моля да ми пише.

поздрави!
Многп кофти.Тя лампичката не е на ключа а на чисовника на таблото.За седалката просто трябва да я разглобиш и тази част износената да я дадеш на стругар да изработи нова друг вариант няма.За централното с ключа като заключиш как е ?
Изображение

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 08 фев 2009, 14:10

Колега не се шашкай ще оправиш колата и после ще и се кефиш.Относно централното имаш проблем в модула за заключване на шоф. врата аз моя го оправих тук 0894310070 човека се казва Пламен Маджаров за няколко часа си готов.За колелото сваляш го и го носиш при стругар и фрезис да го направят от бронз,ако намаш приятели такива го купуваш от МФ но там продаваха майче целия модул.

Потребителски аватар
craghag
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от craghag » 26 фев 2009, 12:38

мерси за информацията колеги. А има ли някой представа как да разглобя седалката или схема някаква. Моля за всякаква литература за модела, защото доста търсих в нета, но нямах особен успех:)

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител

Мнение от chefo_ukr » 01 мар 2009, 11:27

търси при дружките там е доста срещан този проблем http://www.mondeoclub.ru" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;http://www.mondeoclub.ru/forum/index.php
Изображение

Потребителски аватар
craghag
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от craghag » 23 мар 2009, 11:17

Здравейте отново. Искам да попитам колегите с такова мондео 2001-2006, дали имат "екстрата" да се заключват задните врати с второто натискане на бутона за заключване на ключа? Защото майстора, който ми го ремонтира ме уверява, че така са си били фабрично.

g.taskov
потребител
потребител

Мнение от g.taskov » 23 мар 2009, 18:50

Всички коли след 1997г го имат фабрично.

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 23 мар 2009, 19:42

g.taskov написа:Всички коли след 1997г го имат фабрично.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Такова нещо нито съм виждал, нито съм чувал да има. Виж ако говорим за отключване на шофьорската врата с първо натискане и всички останали с второ съм съгласен, но заключването е друго нещо, там няма задни, няма предни натиснеш ли бутона трябва да се заключи всичко.

g.taskov
потребител
потребител

Мнение от g.taskov » 24 мар 2009, 14:27

Да така е нещо се обърках ,аз имах предвид за дет-лок когато вратата не може да се отваря отвътре.

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 24 мар 2009, 21:04

_friends_ няма грижи просто ми стана странно

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”