Схема за сигнализиране при непоставени колани.
- ctpyrap
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2007, 14:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 97 hatchback 1.8 Zetec 16V
Ford Mondeo 2004 2.2 Duratorq TDCi, 155 HP - Status: Извън линия
Схема за сигнализиране при непоставени колани.
Здравейте,
някой може ли да ме упъти към такава схема или ако има вече готови ришения? Искам да ползвам такава схема, защото онзи ден ме спряха и ме глобиха за предпазен колан, а аз доста често забравям да го слагам
...
някой може ли да ме упъти към такава схема или ако има вече готови ришения? Искам да ползвам такава схема, защото онзи ден ме спряха и ме глобиха за предпазен колан, а аз доста често забравям да го слагам

- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Схема за сигнализиране при непоставени колани.
Схемата е да влизаш в колата с мисълта че след като запалиш или преди да потеглиш трябва да си сложиш колана - не да си търсиш причини и разни системи да пищят - ако не можеш да се научиш сам каквато и система да сложиш все тая - а и те системите като си закопчаеш колана директно на седалката не пищят пак ше изнамериш вариант да но го поставиш...
Съжалявам ако звуча грубо - ама тва си е истината...
Съжалявам ако звуча грубо - ама тва си е истината...
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
На запад има такива, но тук засега много не съм виждал и наистина смятам че човек трябва сам да се контролира. Аз лично почти никога не забравям да си сложа колана.
Последна промяна от peterdi_bg на 31 мар 2009, 09:45, променено общо 1 път.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Къф запад уе човек?peterdi_bg написа:На запад има такива, но тук засега не съм виждал и наистина смятам че човек трябва сам да се контролира. Аз лично почти никога не забравям да си сложа колана.
Е тва Мондео си има такава сигнализация :
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=39&t=24559" onclick="window.open(this.href);return false;
- ctpyrap
- потребител
Само, че аз говоря, за МК2
МК3 в момента го кара баща ми.

- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Новите коли го имат, ясно. Но колко от по-старите, примерно на 10-15 години? Американски модели оттогава имат. Както и да е, да не му разводняваме темата на човека.paci написа:Е тва Мондео си има такава сигнализация :
Схема за сигнализиране може да се направи в 2-3 варианта. Абсолютно еднотипна е с тази на алармата, като прекъсвача трябва да се сложи вътре в закопчалката на колана. Дали ще свети или ще писка - няма значение, зависи от конкретните предпочитания.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Може би трябва да си монтираш такава система че когато се качиш във колата без да си сложиш колана да не може да запали . Има я на едни малки фадромки работещи по строителството , при тях не си ли поставиш колана няма палене .
- FordsPride
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2009, 13:44
- Модел на автомобила: Ford Orion 1.4 CLX 91г 75к.с
И ако се наложи да свалиш колана в движение колата гасне ....

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Гасне, защото ако изпаднеш от кабината те прегазва без да те усети!

-
- потребител
Може да се направи да не гасне. Като се прекъсне тънкото кабелче на включватела на стартера и краищата му се отведат във ключалката на колана . Така че когато си поставиш колана калата ще запали когато се наложи по време на движение да се свали няма да изгасне защото не изключва контакта. Пък и става една предпазна мярка против кражба. Кой ли крадец ще тръгне да си слага колана когато бърза да задигне колата.. Въпроса е само как да се монтира във ключалката на колана така че като го поставиш да дава контакт за да може да завърти стартера.
- ctpyrap
- потребител
Идеята е да издава само звуков сигнал при непоставен колан. Няма нужда от по-сложни изпълнения. 

-
- потребител
Това е още по лесно, просто свържи един зумер към лампата на таблото за поставяне на колан , докато свети и да свири може и като онзи за забравени фарове .
- ctpyrap
- потребител
Тя лампата светва като дам на контакт и като запаля си гасне. Целта е до като не се сложи колан, този зумер да писка. Аз теоретично схемата знам как се прави, но ме интересува дали има готови решения (от магазина
). Не ми се правят разни цигански преправяния. За това питам за готови решения 

-
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2008, 13:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус Ghia, 2003г., 1,6 бензин,комби
Каквито и готови решения да намериш колега все ще се наложи да поразбуташ закопчалката на колана за да монтираш я краен изключвател;я ридконтакт и пак стигаш до момента с циганията.Потърси в някоя морга кола с такава система и си я вземи но си мисля че по разумно е да си създадеш навик да слагаш колан преди да потеглаш!!!

- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
принципно и мен тази идея ми допада ,но проблема при мен е понякога ,че возещия уж все забравя за колан и да му пищи,светка нещо 

винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
-
- потребител
Еми сигорно трябва да измислят система когато се качиш във колата и не си поставиш колана да ни блъска с една тояга по главите за да можем да свикнем с поставянето им още щом се качим. А не да разчитаме на случайноста че няма да ни спрат полицаите на пътя и че ще ни се размине. 

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Като ти пишат още 1 акт и 10 точки, ще видиш как няма да забравяш да си слагаш колана. И аз така забравях понякога нарочно ама сега като не останаха точки от тъпотии да видиш как още не съм влязал в колата и вече съм си го сложил.Здравейте,
някой може ли да ме упъти към такава схема или ако има вече готови ришения? Искам да ползвам такава схема, защото онзи ден ме спряха и ме глобиха за предпазен колан, а аз доста често забравям да го слагам ...
- ctpyrap
- потребител
Струва ми се, че разбрахте темата погрешно, но нищо де. 

- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Не сме разбрали темата погрешно - ти зададе неправилно въпроса и излиза че искаш система дето да те подкани да си сложиш колана - най-лесно е взимаш закопчалките от автомобил с такава система слагаш един зумер - адаптираш към твойта кола - просто нашите закопчалки нямат това ключе, и незная как би могло да се сложи - друг вариянт е да се направи такава просто като подадеш контакт зумер да свири да те подсети и ръчно да го изключиш и автоматично да се включи при следващо подаване на контакт - май ще е по лесно, нещо от сорта на автоматичните фарове...
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
А бре хора, човеко пита за готово изделие само да го бучне тук там и да бачка. Нема такова универсално животно та да пасне на всеки модел автомобил, но може да се направи.
Понеже "навикът е втора природа на човека" аз нямам нужда от такава джаджа, защото свикнах веднага да си слагам коланите и да задължавам останалите, даже преди да запаля.
В целия свят така правят хората, дето нямат такава пищялка.
И винаги си слагат коланите, защото там глобите са много солени и се помнят дълго (създават траен навик).
Та това е решението, ако питащия иска мога да му дам съвет какво да направи, ама ще трябва да пуска допълнителни кабели тук-там и да купи 2 джаджи.
Коланите ги слагам, но зимата често забравям да включвам фаровете, особено в началото на периода. За целта си направих една пищялчица, която след запалване на двигателя, ако след 15-20 сек не запаля фаровете пищи известно време, монтира се някъде под таблото.
Понеже "навикът е втора природа на човека" аз нямам нужда от такава джаджа, защото свикнах веднага да си слагам коланите и да задължавам останалите, даже преди да запаля.
В целия свят така правят хората, дето нямат такава пищялка.
И винаги си слагат коланите, защото там глобите са много солени и се помнят дълго (създават траен навик).
Та това е решението, ако питащия иска мога да му дам съвет какво да направи, ама ще трябва да пуска допълнителни кабели тук-там и да купи 2 джаджи.
Коланите ги слагам, но зимата често забравям да включвам фаровете, особено в началото на периода. За целта си направих една пищялчица, която след запалване на двигателя, ако след 15-20 сек не запаля фаровете пищи известно време, монтира се някъде под таблото.