Мондео гасне на скорост, въпроси за датчици

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
K-Yo
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2008, 19:16
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115 1994 бензин-газ
Status: Извън линия

Мондео гасне на скорост, въпроси за датчици

Мнение от K-Yo » 04 май 2009, 15:25

Проблема на автомобила е, че гаснеше на скорост само на газ и палеше трудно на бензин, но след като в сервиз за АГУ провериха всичко по газовата инсталация се оказа, че проблема не е в нея, а най-вероятно се губи искра за кратко.
Свалих акумолатора за да изтрия грешките и елиминирам евентуално грешка при запалването и след това колата изгасна на скорост на бензин и не можах да я запаля.
Имам съмнения за някой от датчиците които синхронизират заплителната система, чрез сигнали - на разпределителния CID и на коляновия вал CPS.
Тъй като не съм наясно кой къде се намира, качвам 4 снимки с въпроса кой датчик за какво е ?
4-те снимки са на датчици на който забелязах, че куплунга им е омаслен и искам да разбера това означава ли,че са повредени и трябва да се сменят.
Освен това не мога да видя датчика на коляновия вал, предполагам,че ми трябва канал за целта.
Ще съм благодарен ако някой даде достоверна информация по тези въпроси и качи някоя снимка на датчика на коляновия вал.
Последна промяна от K-Yo на 05 май 2009, 21:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
K-Yo
потребител
потребител

Re: Мондео гасне на скорост, въпроси за датчици

Мнение от K-Yo » 04 май 2009, 16:02

http://i568.photobucket.com/albums/ss12 ... EGRlie.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i568.photobucket.com/albums/ss12 ... 4ikza2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i568.photobucket.com/albums/ss12 ... 4ikza1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i568.photobucket.com/albums/ss12 ... valCID.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Мнение от kriki » 05 май 2009, 01:39

Здравей колега от тези снимки не мога да се ориентирам добре, но моите предположения са:
1. МАП датчик или клапан управляващ ЕЖР
2. Клапан за празният ход на двигателя (стои на всмукателните колектори)
3. ТПС сензор (тротъл позишън сензр) следи положението на дроселната клапа (колко газ даваш) за него съм сигорен че е той
4. Датчик за положението на разпределителните валове (стои в горният заден край на главата до разпределителният вал от страната на скоростната кутия)
Датчикът на коляновият вал е разположен на двигателя около маховика на ескорта е пред мотора на мондео не съм сигурен но май пак е там.
Успех в търсенето.

Потребителски аватар
K-Yo
потребител
потребител

Мнение от K-Yo » 05 май 2009, 21:44

kriki , благодаря за мнението. Очаквам и други предположения особено за омасляването на куплунгите на датчиците.

TIN
потребител
потребител
Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г.

Мнение от TIN » 07 май 2009, 13:07

K-Yo написа:kriki , благодаря за мнението. Очаквам и други предположения особено за омасляването на куплунгите на датчиците.

Омасляването за което ти говориш всъщност е смаска коят опредпазва от клеясване...

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”