ПРОБЛЕМ с обороти на Ford Fiesta 1.25 Zetec '99
-
- потребител
- Регистриран: 10 авг 2008, 16:06
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25/16v Zetec '99
- Status: Извън линия
ПРОБЛЕМ с обороти на Ford Fiesta 1.25 Zetec '99
Здравейте.Имам сериозен проблем с оборотите на Ford Fiesta 1.25/16v Zetec '99. Когато включа КЛИМАТИКА и колата е на "свободна" предавка, оборотите падат на 500 и после се вдигат до 1000, после пак падат до 500 и пак се вдигат до 1000. Това се повтаря 3-4 пъти и след това гасне. Ако съм в движение и карам например на 3-та скорост и климатика е включен, като изключа от скорост и започна да спирам колата директно гасне (без да се форсира, както прави когато съм спрял). Тоест проблем с оборотите имам само при включен КЛИМАТИК. Миналото лято всичко си беше ОК и държеше 1000 оборота при включен климатик и сега след зимата .....????? Та проверих вакуумните маркучета, няма спукано никъде, също проверих и моторчето за празен ход и го почистих, пак нямаше ефект. Моля ако някой има мнение или съвет да ми помогне, защото почва лятото и става ТОПЛО 

- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: ПРОБЛЕМ с обороти на Ford Fiesta 1.25 Zetec '99
Провери си фреона на климатика, ако количеството му е намаляло компресора включва и изключва и затова ти играят оборотите м/у 500 и 1000.

-
- потребител
Благодаря за съвета.Ще проверя и ще пиша за резултата.Но си мисля,че не е толкова просто,защото като съм на скорост нямам проблеми с оборотите , само когато съм на "свободна". Дано греша ?!?
-
- потребител
Готово.Реших си проблема."Само" срещу 140 лв. в Мото-Пфое си закупих ново моторче за празен ход и ми изчистиха грешките на компа и всичко заспа.Остана само болката от сумата, която платих
Ама така е всичко хубаво си има цена.Благодаря Ви за съдействието и успех на всички с техните проблеми