Демонтаж на фар

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
kaleeff
потребител
потребител
Регистриран: 19 май 2008, 17:21
Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 2000, 1,6 100 hp
Контакти:
Status: Извън линия

Демонтаж на фар

Мнение от kaleeff » 24 юли 2009, 13:50

Здравейте на всички!
Някои има ли представа как би било по-лесно да се демонтира фара на Мондео '93. защото като четох инструкциите пише, че трява да се свали предната броня? Което си е доста кофти работа. :( та и аз искам да сменя блендите, пожълтели са :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Демонтаж на фар

Мнение от HACKO » 24 юли 2009, 13:56

Да така е, обаче има една подробност, за да се свали предната броня по-лесно, трябва да се свали фара. :D: Параграф 22 *00935*
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

kaleeff
потребител
потребител
Регистриран: 19 май 2008, 17:21
Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 2000, 1,6 100 hp
Контакти:

Мнение от kaleeff » 24 юли 2009, 14:03

HACKO написа:Да така е, обаче има една подробност, за да се свали предната броня по-лесно, трябва да се свали фара. :D: Параграф 22 *00935*

Радвам се, че се забавляваш на мой гръб. :oops: но като разглобиш решетката и свалих мигача се вижда един болт който стои под фара и влиза под бронята, до който няма достъп. четох из една тема, че ставало за 20 мин. е тва ми е мисълта, не че съм мъзелив :D :D

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Мнение от paci » 24 юли 2009, 16:42

Порови още малко и ще намериш обяснено, че се открехва стъклото само в горния край и можеш да си провереш пръстите за да смениш блендата.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 24 юли 2009, 18:48

kaleeff написа:
HACKO написа:Да така е, обаче има една подробност, за да се свали предната броня по-лесно, трябва да се свали фара. :D: Параграф 22 *00935*

Радвам се, че се забавляваш на мой гръб. :oops: но като разглобиш решетката и свалих мигача се вижда един болт който стои под фара и влиза под бронята, до който няма достъп. четох из една тема, че ставало за 20 мин. е тва ми е мисълта, не че съм мъзелив :D :D
Точно за този болт говоря, нямаш идея колко закани по повод майките на конструкторите съм изрекъл, докато си дера ръцете да развивам болта на бронята, щото пък фара пречи да и трябва да се бръкне през "ауспуха" за да се развие.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Мнение от Nikola Iordanov » 24 юли 2009, 21:59

Тази процедура я извършвах миналата неделя но без да свалям бронята, просто ми се видя много трудно и се отказах да я свалям .Свалих само решетката помежду фаровете , след това свалих скобите одгоре и одстрани на стъклата ,останаха само долните скоби ,дръпнах стъклото внимателно около два пръста извадих блендите изтърках ги хубаво с паста за зъби зада не се надраскат ,станаха като нови с много лек жълт оттенак .Но преди даги поставя обратно с мокра гъба за чинии измих стъклата отвътре и с един сух парцал ги доизбърсах ,малко трудно става но с подръчни средства се бърка и се избърсват, гъбата почерня всякаш стъклата са опушвани.Та ако ти се види трудно да свалиш бронята по същата процедура можеш да опиташ но като внимаваш да не счупиш стъклата .Успех. >:D<:

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”