Демонтаж на фар
-
- потребител
- Регистриран: 19 май 2008, 17:21
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 2000, 1,6 100 hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
Демонтаж на фар
Здравейте на всички!
Някои има ли представа как би било по-лесно да се демонтира фара на Мондео '93. защото като четох инструкциите пише, че трява да се свали предната броня? Което си е доста кофти работа.
та и аз искам да сменя блендите, пожълтели са

Някои има ли представа как би било по-лесно да се демонтира фара на Мондео '93. защото като четох инструкциите пише, че трява да се свали предната броня? Което си е доста кофти работа.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Демонтаж на фар
Да така е, обаче има една подробност, за да се свали предната броня по-лесно, трябва да се свали фара.
Параграф 22 

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 19 май 2008, 17:21
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 2000, 1,6 100 hp
- Контакти:
HACKO написа:Да така е, обаче има една подробност, за да се свали предната броня по-лесно, трябва да се свали фара.Параграф 22
Радвам се, че се забавляваш на мой гръб.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Порови още малко и ще намериш обяснено, че се открехва стъклото само в горния край и можеш да си провереш пръстите за да смениш блендата.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Точно за този болт говоря, нямаш идея колко закани по повод майките на конструкторите съм изрекъл, докато си дера ръцете да развивам болта на бронята, щото пък фара пречи да и трябва да се бръкне през "ауспуха" за да се развие.kaleeff написа:HACKO написа:Да така е, обаче има една подробност, за да се свали предната броня по-лесно, трябва да се свали фара.Параграф 22
Радвам се, че се забавляваш на мой гръб.но като разглобиш решетката и свалих мигача се вижда един болт който стои под фара и влиза под бронята, до който няма достъп. четох из една тема, че ставало за 20 мин. е тва ми е мисълта, не че съм мъзелив
![]()
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Тази процедура я извършвах миналата неделя но без да свалям бронята, просто ми се видя много трудно и се отказах да я свалям .Свалих само решетката помежду фаровете , след това свалих скобите одгоре и одстрани на стъклата ,останаха само долните скоби ,дръпнах стъклото внимателно около два пръста извадих блендите изтърках ги хубаво с паста за зъби зада не се надраскат ,станаха като нови с много лек жълт оттенак .Но преди даги поставя обратно с мокра гъба за чинии измих стъклата отвътре и с един сух парцал ги доизбърсах ,малко трудно става но с подръчни средства се бърка и се избърсват, гъбата почерня всякаш стъклата са опушвани.Та ако ти се види трудно да свалиш бронята по същата процедура можеш да опиташ но като внимаваш да не счупиш стъклата .Успех. >:D<: