Въпрос за демонтаж

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Status: Извън линия

Въпрос за демонтаж

Мнение от Doin » 30 юли 2009, 09:34

Звучи малко глупаво, но вече няколко месеца не мога да си демонтирам 3-тия стоп на Фокуса ми - хечбек 1-ва фаза за да му подменя една изгоряла крушка. И като знам, че не мога още повече ми бърка в здравето. Изтеглил съм всевъзможни Ръководства, има и онлайн, но дори в огромното ръководство на Ханесса въпроса е засегнат доста схематично. Проблема е , че след като развия болтчетата прикрепящи го към купето се открива следната гледка - от дясно е буксата с токовете, а от ляво е шлауха за задната пръскалка, който е достатъчно къс за да бъде изтеглен. Споделете опит и идеи?

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Re: Въпрос за демонтаж

Мнение от DTM » 30 юли 2009, 21:36

Лесна работа :D , буксата няма нужда да се вади, самите кабели минават по платката отзад и края им е от страната на маркучето за течността. Т.е. десния ти край е свободен за издърпване. Маркуча мисля има толкова дължина да се дръпне малко.
Все пак погледни там, където са пантите на 5-тата врата има едно гумено маншонче. Извади го от едната част и ще видиш кабелите и маркучето, самото маркуче има малко запас от страната на колата. Огледай внимателно маркучето за скъсано точно там в маншончето, много често се къса там вътре от прегъване. Също си погледни и кабелчетата, за следи от прегъването.
Аз вече два или три пъти ги вадя поради това, че все не ги доглеждах :( .
Тече от скъсан маркуч на кората на тавана, та чак до корите отстрани на багажника.
После не свети третия стоп, после пък свети когато си поиска и такива работи.
Успех :wink: .
Абе той моя е комби, ама 3-тия стоп тряжва да е абсолютно еднакъв.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител

Мнение от Doin » 31 юли 2009, 19:50

Срам не срам...опитах отново, но не става! Може би има разлики между комбито и хечбека, може и моя да е "подобряван" (което няма да е единственото подобрение, се оказва тепърва), но ето как седят нещата при мен:
общ изглед - http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=13906281" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
изглед отляво където влиза маркуча на пръскалото и не позволява вадене - http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=13906284" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
изглед отдясно където влизат токовете и не позволяват измъкване отдясно, а и няма достатъчно място да го измъкна (пък и не настоявам защото не знам после как ще го вдявам) - http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=13906284" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=13906280" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
.... а ме е срам да ходя на майстор за подмяна на крушка! Дайте идеи?

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 31 юли 2009, 22:04

В интерес на истината отвън има малко разлика в самите краища, но като цяло е същия и особено отзад е абсолютно еднакво.
При мен явно става, понеже мога да издърпам цялото тяло от страната на маркучето доста навън и по тоя начин да го мръдна още на ляво и вече се освобождава и другия край с буксата.
Пробвай както ти казах да освободиш маншончето между 5-тата врата и купето и издърпай самото маркуче от купето към самата врата. Така, както е в разглобено състояние 3-тия стоп и ще видиш че ще може да се извади.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител

Мнение от Doin » 03 авг 2009, 09:22

Благодаря колега, оказа се прав! Наистина е било елементарно, само дето на мен шлауха за задната пръскалка е доста изпънат и след процедурата с освобождаването на маншона нещата си дойдоха на мястото!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”