как се проверява потенциометъра на дроселната клапа
-
- потребител
- Регистриран: 08 дек 2008, 18:09
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.1i 92
- Status: Извън линия
как се проверява потенциометъра на дроселната клапа
колеги който знае да помага четох в темите че високи обороти може да държи от потенциометъра /ако е нещо прецакан / днес го свалях обаче нещо не ми е ясно как се измерва между кой и кой пин щото при мен става следното закачам мултицета между условно да го наречем единичния пин и един от другите и въртя до някъде отчита че съпротивлението се покачва и после нищо после го закачам за другия нищо и като завъртя до крайно положение отчита в обратна посока пак до средада почти и после няма никой и още разглобих го и го почистих напръсках с контактен спрей и пак е същото не ми направи впечатление да има нещо прекъснато. кабелчетата като на всички са оголени но са изолирани със изолирбанд. а и между двата пина които са успоредни ми дава верига както е разкачен. незнам някой разбрали нещо ама се надявам на качествени отговори готов съм пак да обясня.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: как се проверява потенциометъра на дроселната клапа
Не трябва да бъде така.dragnev1 написа:... и въртя до някъде отчита че съпротивлението се покачва и после нищо после го закачам за другия нищо и като завъртя до крайно положение отчита в обратна посока пак до средада почти и после няма никой...
Като въртиш плавно от едното крайно положение на потенциометъра до до другото, трябва и показанията на мултицета да се променят плавно.
Първо сложи мултицета на по-голям обхват и виж пак ли е така.

-
- потребител
мултицета е дигитален пробвах го на всички обхвати и до средата отчита покачване после 1 и като сменя пина обратно пак до средата и това е. а колата на тихи обороти не пада под 1000 и като настъпя рязко газта се форсира със закъснение мисля че е от това
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
-
- потребител
от това се притеснявам щото втора ръка я камилата я камиларката а нов леле мале все пак всички ли са на това мнение 

-
- потребител
то май други няма благодаря колега за отговора
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=11&t=10047" onclick="window.open(this.href);return false;