Не светят стоповете Фиеста '97

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
hunter
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
Status: Извън линия

Не светят стоповете Фиеста '97

Мнение от hunter » 05 окт 2009, 20:23

Здравейте, днес братовчед ми ми каза, че не ми светят стоповете като спирам. Проверих и наистина и двата стопа не светят при натисната спирачка, оказа се че и бушона е здрав. Какво трябва да се е прецакало в спирачките ? Колата е Форд Фиеста 1997. Моля помагайте и добре, че никои не ме е блъснал докато разбера, че не работят стоповете.

P.S. А сетих се, че от около 2-3 месеца от време на време присветва лампата за ръчната, но си мислех че е от сензора за количеството на спирачната течност, но може да има връска с проблема.

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Re: Не светят стоповете Фиеста '97

Мнение от maxpoint » 05 окт 2009, 20:50

Първо провери стоп машинката закачена на педала,да не се е извадила или откачила някоя клема ,ако там всичко е наред,проверяваш при натиснат педал и включен контакт има ли напрежение в гнездото на крушката за "стоп " светлините,ако няма/12в./ търсиш повредата по проводниците или клемите от стоповете към блока на предпазителите ,ако има изчистваш контактните повърхности и слагаш нови крушки >:D<:
Това е с което мога да помогна от тук.....
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

hunter
потребител
потребител

Мнение от hunter » 05 окт 2009, 21:13

maxpoint написа:Първо провери стоп машинката закачена на педала,да не се е извадила или откачила някоя клема ,ако там всичко е наред,проверяваш при натиснат педал и включен контакт има ли напрежение в гнездото на крушката за "стоп " светлините,ако няма/12в./ търсиш повредата по проводниците или клемите от стоповете към блока на предпазителите ,ако има изчистваш контактните повърхности и слагаш нови крушки >:D<:
Това е с което мога да помогна от тук.....
А каде се намира тази машинка ?

SIR SLAYTON
потребител
потребител
Регистриран: 16 май 2009, 18:29
Модел на автомобила: форд фокус 1.8 tdci 100h.p.

Мнение от SIR SLAYTON » 05 окт 2009, 22:23

Би трябвало да е на самия педал, поне на фокуса е там.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 06 окт 2009, 13:17

hunter написа:Здравейте, днес братовчед ми ми каза, че не ми светят стоповете като спирам. Проверих и наистина и двата стопа не светят при натисната спирачка, оказа се че и бушона е здрав. Какво трябва да се е прецакало в спирачките ? Колата е Форд Фиеста 1997. Моля помагайте и добре, че никои не ме е блъснал докато разбера, че не работят стоповете.

P.S. А сетих се, че от около 2-3 месеца от време на време присветва лампата за ръчната, но си мислех че е от сензора за количеството на спирачната течност, но може да има връска с проблема.
На левия стоп се намира една букса която е и за двата стопа.Извади я и почисти , понякога от там прави лош контакт.Крушките дори видимо да не им е прекъсната жичката пак може да са изгорели , така , че за по сигурно ги смени с нови.Бройката е не повече от 50 стотинки.Дори ако габаритите ти са здрави може временно да ги размениш със стопа .....мисля , че са едни и същи крушки
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

hunter
потребител
потребител

Мнение от hunter » 06 окт 2009, 16:24

bateto_toshko написа:
hunter написа:Здравейте, днес братовчед ми ми каза, че не ми светят стоповете като спирам. Проверих и наистина и двата стопа не светят при натисната спирачка, оказа се че и бушона е здрав. Какво трябва да се е прецакало в спирачките ? Колата е Форд Фиеста 1997. Моля помагайте и добре, че никои не ме е блъснал докато разбера, че не работят стоповете.

На левия стоп се намира една букса която е и за двата стопа.Извади я и почисти , понякога от там прави лош контакт.Крушките дори видимо да не им е прекъсната жичката пак може да са изгорели , така , че за по сигурно ги смени с нови.Бройката е не повече от 50 стотинки.Дори ако габаритите ти са здрави може временно да ги размениш със стопа .....мисля , че са едни и същи крушки
Май от тази букса ще да е. Като съм махал и слагал самия панел дето са крушките се оправи проблема, но само от ляво. Оказа се че от дясно е изгоряла крушката. Благодаря на всички за помоща.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”