Клапа за климатик

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
fiesta98
потребител
потребител
Регистриран: 19 окт 2009, 15:35
Модел на автомобила: Fiesta 98
Status: Извън линия

Клапа за климатик

Мнение от fiesta98 » 21 окт 2009, 11:12

Здравейте,

Предварително искам да се извиня за описанието на проблема който имам, но и аз като всяка жена съм технически неграмотна, що се отнася до автомобилите.
Искам да ви питам каде мога да намеря клапа за климатик за Фиеста 1,3р '98г. - и на 2ра употреба съм съгласна.
Званях по морги и по магазини в и около Пловдив и всеки казва - няма, много трудно ще намериш и т.н.
Проблема е че, тази клапа ми липсва и трябва да ходя по майстори, за да ми изолират парното през лятото и да работи климатика и да спирам климата през зимата, за да имам парно.
Това е не само досадно, но и доколкото зная и нефункционално, защото все пак трябва и през зимата да пускам поне за по малко климата /заради фреона, не че ми е толкова топло..../

Моля ви, кажете ми къде да тарся и от каде мога да е купя, защото аз вече се изчерпах.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: Клапа за климатик

Мнение от samsung_bg » 21 окт 2009, 11:24

За каква клапа за климатик става дума? Къде се нмира това чудо. Да не би да имаш предвид клапана на парното.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Re: Клапа за климатик

Мнение от paci » 21 окт 2009, 12:23

И аз мисля, че става дума за това:

http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=10&t=4826" onclick="window.open(this.href);return false;

Фиестата 1,3 ли е или 1,25 ?
При какви майстори ходиш?
Или ти не описваш нещата както трябва или те са малоумни.
Ако ни пресъздаваш техни думи по-добре не се връщай при тях.
Зимата можеш да си пускаш климатика.
Това че е махнат клапана и е пуснат антифриза на свободна циркулация не те бърка.
Можеш да си го пускаш да развърта фреона а и в същото време да ти изсушава по-бързо прозорците.

Прочети темата която ти дадох и ще ти стане ясно за кой клапан става дума.
Той е само за парното и не влияе на климатика по никакъв начин освен в случая който съм описал, че ми трябваше климатика, но клапана не спираше топлия антифриз, затопляше въздуха и нямаше никакъв ефект от климатика.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”