Аларма Фокус

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
alexanderbozhinov87
потребител
потребител
Регистриран: 04 сеп 2009, 21:44
Модел на автомобила: Ford Focus 00 , 1.8TDDI
Status: Извън линия

Аларма Фокус

Мнение от alexanderbozhinov87 » 21 окт 2009, 16:14

Здравейте на всички от форум-а.Отскоро съм собственик на Форд Фокус 2000г 1.8ТДДИ.Доволен съм от колата :) Имам само един въпрос , който ме тормози и то доста.
Когато закупих колата ми предоставиха 2 ключа + 2 дистанционни.Дистанционните си работят(светят им лампичките),но ефект върху колата няма :( При вдигане на капака,видях,че има поставен модул,който според мен е някаква италиански аларма(и май е фабрична) и има някакво ключалка.Та въпросът ми е възможно ли е да е заключена алармата и евентуално как се отключва,тъй като аз нямам такъв ключ.И ако може да ме опътите към сервиз,където може да ми отстранят проблема и да ми кажете евентуална цена :) в момента съм в София-Младост , но няма да е проблем и ако ми дадете адрес да речем в Ямбол :) ,макар,че там идеите им бяха да строшат ключалката и да направят тяхна
Изображение

by_cec
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v

Re: Аларма Фокус

Мнение от by_cec » 21 окт 2009, 17:05

Ключето най вероятно е за деактивиране на алармата т.е. да може да се деактивира ако стане нещо с дистанционното.Варианта ти е да отвориш кутията и да видиш в какво положение е ключето с един мултимер. Ако е изключен може за проба да го дадеш накъсо и да пробваш с дистанционните. Ако пак не тръгне най вероятно алармата е умряла. Ако алармата е като моята трябва да има предпазители някъде по жиците ,коите излизат от нея. Ако имаш някакво конкретно питане, давай.Ако пък случайно тръгне (алармата) поне в началото не и се доверявай на 100% ,надали е изкл. случайно.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 21 окт 2009, 17:14

И алармата, както и модула на централното на Фокуса са под кората на жабката - на гърба на калника до вентилатора, поне на моя е така. А щом си в Младост бих ти препоръчал - според bgmaps-а улицата е "Д-р Атанас Москов", а блока е 326 на Младост 3.
А с мой думи -по "Ал.Малинов" светофара преди Хит на разклона за Младост 2, само че завиваш наляво посока Бизнес центъра и Младост 4. Първия блок вдясно, нова кооперация с отбивка за паркинга и гаражни клетки отдолу. Ако това ще те ориентира след блока има гумаджийница която в квартала е доста известна.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 21 окт 2009, 21:31

На моята фиеста 1,6 '95г (внос от Италия) като я взех ми я дадоха един ключ с бутон (дистанционно) и едно малко ключе. Като натисках бутона нямаше никакъв ефект. Под капака открих модул (сирена) с ключалка за малкото ключе. Врътнах ключалката и сирената писна. От дистанционното натиснах бутона и сирената спря. От тогава - докато продадох колата алармата си действаше без проблеми и си управляваше централното.

Потребителски аватар
Sim3
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2007, 22:06
Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDdi '99
Контакти:

Мнение от Sim3 » 23 окт 2009, 06:32

Аз също бях с италянска аларма на колата и имах такъв модул с ключе монтиран в предната част на двигателя, но се оказа, че тя не е ефективна. Монтираните в купето шокови датчици не работеха добре. Смених я с българска, от която до този момент съм доволен. Иначе ако кажеш марката на алармата намерих руски сайт в който има описани доста видове алармени системи със схемите им на свързване. Новата аларма ми коства 180 лв. и забравих за проблема.
Ето все пак и сайта: http://www.autoelectric.ru/alarm.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от Sim3 на 24 окт 2009, 07:57, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
sharo_baro
потребител
потребител
Регистриран: 02 авг 2006, 17:38
Модел на автомобила: ford focus 2.0 16V на части ;( FORD PUMA 1.4 16V

Мнение от sharo_baro » 23 окт 2009, 10:06

мойта на ескорта беше италянска аларма сключ
работи една година и блокира