При запалване колата мени обороти и гасне
- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
- Status: Извън линия
При запалване колата мени обороти и гасне
Колата е от подписа,проблема съществува само на бензин.
Паля а оборотите отиват на 2 000,след това падат до под 1000 започва да глъхне и аха да загасне и пак скачат на 1500 след това това се повтаря , след около 5-6 минути работа намясто нещата се оправят и колата заспива на 950 оборота.
Проблема се появи след смяната на мотора, споделете къде да търся проблема ,че нямам време за метода на изключването искам някоя събота като съм свободен на ида при майстора и да кажа сменяй еди какво си и колата се оправя ..евентуално
п.п. примерно ако на загряла кола цъкна на бензин няма никакъв проблем заковава си 950 оборота само сутрин на студено палене е проблемна а понякога и като е загряла и я запаля на бензин пак играят ,но ако в движение включа на бензин го няма проблема.
-Свещите са на по-малко от 5 000 км /колата ако я запаля на газ си работи равномерно на 4 цилиндера/
-кабелите са на около година /но не "светят" на тъмно и са си меки на пипане/
-Бензина го доливам редовно винаги си паля на бензин и винаги имам в резервоара
-Бензиновия филтър не съм го сменял скоро ,но във високите обороти колата няма проблем ,което ме навежда на мисълта че не е от него
Сигурен съм че е нещо по моноинжекциона ,но незнам какво точно
Паля а оборотите отиват на 2 000,след това падат до под 1000 започва да глъхне и аха да загасне и пак скачат на 1500 след това това се повтаря , след около 5-6 минути работа намясто нещата се оправят и колата заспива на 950 оборота.
Проблема се появи след смяната на мотора, споделете къде да търся проблема ,че нямам време за метода на изключването искам някоя събота като съм свободен на ида при майстора и да кажа сменяй еди какво си и колата се оправя ..евентуално

п.п. примерно ако на загряла кола цъкна на бензин няма никакъв проблем заковава си 950 оборота само сутрин на студено палене е проблемна а понякога и като е загряла и я запаля на бензин пак играят ,но ако в движение включа на бензин го няма проблема.
-Свещите са на по-малко от 5 000 км /колата ако я запаля на газ си работи равномерно на 4 цилиндера/
-кабелите са на около година /но не "светят" на тъмно и са си меки на пипане/
-Бензина го доливам редовно винаги си паля на бензин и винаги имам в резервоара
-Бензиновия филтър не съм го сменял скоро ,но във високите обороти колата няма проблем ,което ме навежда на мисълта че не е от него
Сигурен съм че е нещо по моноинжекциона ,но незнам какво точно

- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Re: При запалване колата мени обороти и гасне
Някой знае ли дали има разлика в моноинжекционите на 1.1 (G6A) и 1.3 (J6B) при фиестите,защото на новия мотор който сложихме, му сложих старата моноинжекция от G6A ,майстора каза че е същата ама знам ли
на газ всичко е точно освен разхода 13/100 ,но на бензин глъхне едва движи в ниските обороти, във високите се "отпушва" и си върви както трябва,някой ако има идея да помогне със съвет къда да търся проблема.