Въпрос за централното заключване на Мондео МК2
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпрос за централното заключване на Мондео МК2
Та забелязах следното - централното си работи перфектно - но имам следното питане - след заключване на вратите отвътре - дали от шофьорска или пасажерската предна врата - се включва режим на блокиране за отваряне на вратите отвътре освен ако не се отключи от шофьорската врата - да но проблема е че, вратата зад шофьора не се блокира - дали е нормално или да търся проблем в механизма на централото на нея врата
П.П Притеснявам се че малкия някой път ще пробва и от там да слезе и ако е в движение
- зная че мога и ръчно да заключа вратата да не се отваря от вътре но все пак возя и големи хора - не че и те не са диванета понякога....

П.П Притеснявам се че малкия някой път ще пробва и от там да слезе и ако е в движение

Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: Въпрос за централното заключване на Мондео МК2
Имаш предвид че двете десни вграти се блокират, а двете леви не така ли
по принцип това блокиране трябва да може да активира само с ключа или с дистанционното но не и от вътре
по принцип това блокиране трябва да може да активира само с ключа или с дистанционното но не и от вътре
- gorby
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.
Задната врата се заключва със контактния ключвиж добре има място на машинкататам се бърка и завърта.Тогава се отварят само от вън.jvspasov написа:Та забелязах следното - централното си работи перфектно - но имам следното питане - след заключване на вратите отвътре - дали от шофьорска или пасажерската предна врата - се включва режим на блокиране за отваряне на вратите отвътре освен ако не се отключи от шофьорската врата - да но проблема е че, вратата зад шофьора не се блокира - дали е нормално или да търся проблем в механизма на централото на нея врата![]()
![]()
П.П Притеснявам се че малкия някой път ще пробва и от там да слезе и ако е в движение- зная че мога и ръчно да заключа вратата да не се отваря от вътре но все пак возя и големи хора - не че и те не са диванета понякога....
карам си форда!
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Това което питаш и аз исках да го разбера но отговара на въпроса ти е НЕ, неможеш да заключиш от шофьорската врата и да не можеш да отваряш вратите отвътре. Това става посредством ключа, и трябва ръчно да го направиш.
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Ам виждам че не сте ми разбрал првилно въпроса - след като заключа колата когато съм вътре от мойта шофьорската врата или от пътника до мен врата - всички врати без една се заключват(блокират) и могат да се отворят само ако аз от шофьорската врата отключа - но вратата зад мен може да се отваря свободно не е блокиранаurgan написа:Това което питаш и аз исках да го разбера но отговара на въпроса ти е НЕ, неможеш да заключиш от шофьорската врата и да не можеш да отваряш вратите отвътре. Това става посредством ключа, и трябва ръчно да го направиш.

Ами пробвай - не е само от дистанционното двойното блокиране или с ключа, заключи от твойта врата и пробвай да отвориш другите докато си вътре ... мисля че се води родителски контрол но защо за лява задна не действаkriki написа:Имаш предвид че двете десни вграти се блокират, а двете леви не така ли

Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- kriki
- потребител
Колега при мен е безидейно да го пробвам понеже изобщо нямам такава опция моите машинки не с е блокират (имат само една степен на заключване). Но аз продължавам да си мисля че тази функция не би трябвало да работи при заключване от вътре (мое мнение
)

- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Ам че аз разбрах за нея 4 месеца след закупуването на буто, и след толкова разбрах и за нея врата - бях спокоен че съм заключил и колежката хоп отвори си и си слезнаkriki написа:Колега при мен е безидейно да го пробвам понеже изобщо нямам такава опция моите машинки не с е блокират (имат само една степен на заключване). Но аз продължавам да си мисля че тази функция не би трябвало да работи при заключване от вътре (мое мнение)

А иначе ако заключа с ключа отвън с двойна блокировка няма отваряне...

- kriki
- потребител
не не аз гарантирано го нямам това като екстра. що се отнася до мисленето
това че е имало колега с вас не значи нищо
това че е имало колега с вас не значи нищо

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Сега те разбрах
Централното на мондео е доста с характер 

- gorby
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.
Сега разбрах за какво става въпрос
При мен като бутна дръжката за отваряне и на двете предни врати ключа цялата кола.А от задните е индивидуално.Сега обаче от студа нещо се чалдисва
от шофьорската не става ,докато колата е студена.Но след като я покарам и се стопли няма проблеми.

карам си форда!