Въпрос за централното заключване на Мондео МК2

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
jvspasov
потребител
потребител
Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
Контакти:
Status: Извън линия

Въпрос за централното заключване на Мондео МК2

Мнение от jvspasov » 29 ное 2009, 23:06

Та забелязах следното - централното си работи перфектно - но имам следното питане - след заключване на вратите отвътре - дали от шофьорска или пасажерската предна врата - се включва режим на блокиране за отваряне на вратите отвътре освен ако не се отключи от шофьорската врата - да но проблема е че, вратата зад шофьора не се блокира - дали е нормално или да търся проблем в механизма на централото на нея врата :?: :oops:

П.П Притеснявам се че малкия някой път ще пробва и от там да слезе и ако е в движение *00142* - зная че мога и ръчно да заключа вратата да не се отваря от вътре но все пак возя и големи хора - не че и те не са диванета понякога....
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Re: Въпрос за централното заключване на Мондео МК2

Мнение от kriki » 02 дек 2009, 22:50

Имаш предвид че двете десни вграти се блокират, а двете леви не така ли
по принцип това блокиране трябва да може да активира само с ключа или с дистанционното но не и от вътре

Потребителски аватар
gorby
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.

Мнение от gorby » 19 яну 2010, 20:57

jvspasov написа:Та забелязах следното - централното си работи перфектно - но имам следното питане - след заключване на вратите отвътре - дали от шофьорска или пасажерската предна врата - се включва режим на блокиране за отваряне на вратите отвътре освен ако не се отключи от шофьорската врата - да но проблема е че, вратата зад шофьора не се блокира - дали е нормално или да търся проблем в механизма на централото на нея врата :?: :oops:

П.П Притеснявам се че малкия някой път ще пробва и от там да слезе и ако е в движение *00142* - зная че мога и ръчно да заключа вратата да не се отваря от вътре но все пак возя и големи хора - не че и те не са диванета понякога....
Задната врата се заключва със контактния ключвиж добре има място на машинкататам се бърка и завърта.Тогава се отварят само от вън.
карам си форда!

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 19 яну 2010, 23:23

Това което питаш и аз исках да го разбера но отговара на въпроса ти е НЕ, неможеш да заключиш от шофьорската врата и да не можеш да отваряш вратите отвътре. Това става посредством ключа, и трябва ръчно да го направиш.
Изображение

Потребителски аватар
jvspasov
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от jvspasov » 20 яну 2010, 19:03

urgan написа:Това което питаш и аз исках да го разбера но отговара на въпроса ти е НЕ, неможеш да заключиш от шофьорската врата и да не можеш да отваряш вратите отвътре. Това става посредством ключа, и трябва ръчно да го направиш.
Ам виждам че не сте ми разбрал првилно въпроса - след като заключа колата когато съм вътре от мойта шофьорската врата или от пътника до мен врата - всички врати без една се заключват(блокират) и могат да се отворят само ако аз от шофьорската врата отключа - но вратата зад мен може да се отваря свободно не е блокирана :roll:
kriki написа:Имаш предвид че двете десни вграти се блокират, а двете леви не така ли
по принцип това блокиране трябва да може да активира само с ключа или с дистанционното но не и от вътре
Ами пробвай - не е само от дистанционното двойното блокиране или с ключа, заключи от твойта врата и пробвай да отвориш другите докато си вътре ... мисля че се води родителски контрол но защо за лява задна не действа :roll:
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 20 яну 2010, 20:21

Колега при мен е безидейно да го пробвам понеже изобщо нямам такава опция моите машинки не с е блокират (имат само една степен на заключване). Но аз продължавам да си мисля че тази функция не би трябвало да работи при заключване от вътре (мое мнение :mrgreen: )

Потребителски аватар
jvspasov
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от jvspasov » 20 яну 2010, 20:26

kriki написа:Колега при мен е безидейно да го пробвам понеже изобщо нямам такава опция моите машинки не с е блокират (имат само една степен на заключване). Но аз продължавам да си мисля че тази функция не би трябвало да работи при заключване от вътре (мое мнение :mrgreen: )
Ам че аз разбрах за нея 4 месеца след закупуването на буто, и след толкова разбрах и за нея врата - бях спокоен че съм заключил и колежката хоп отвори си и си слезна :oops: м да не си помислите нещо са имаше и още колеги в колата...

А иначе ако заключа с ключа отвън с двойна блокировка няма отваряне... :-O:

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 20 яну 2010, 21:24

не не аз гарантирано го нямам това като екстра. що се отнася до мисленето
това че е имало колега с вас не значи нищо ;):

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 21 яну 2010, 09:44

Сега те разбрах :) Централното на мондео е доста с характер :mrgreen:
Изображение

Потребителски аватар
gorby
потребител
потребител
Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.

Мнение от gorby » 23 яну 2010, 22:04

Сега разбрах за какво става въпрос :idea: :idea: :idea: При мен като бутна дръжката за отваряне и на двете предни врати ключа цялата кола.А от задните е индивидуално.Сега обаче от студа нещо се чалдисва *banned* от шофьорската не става ,докато колата е студена.Но след като я покарам и се стопли няма проблеми.
карам си форда!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”