Въпрос за кабели.
-
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2010, 22:28
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 16v 90Hp 95 набор. Mk 3,5
- Status: Извън линия
Въпрос за кабели.
Здравейте.Купих си кабелите преди 2-3 седмици тази вечер обърнах внимание че като ги барнеш се вижда че бие искра на пръста ми и това се вижда на всички кабели и като ги допреш до двигателя също но като ги пипам не ме бие ток.Кабелите са на марка Жан Мор и какво ви е мнението за тези кабели.Това дали е проблем че се вижда че бие искра или не защото на всичките е така.Колата е от профила ми и има агу обикновенно.До сега не ми е гърмяла само 1-2 пъти ама те свещите са за смяна.И да кажа с старите кабели беше като автомат гърмеше и трещеше с тези не е така не е прекъсвала нищо но ме притеснява че така се вижда.Възможно ли е заради свещите така да прави.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Въпрос за кабели.
ЖанМор са кабели,които се сменят грубо всяка година-година и половина.Не се влияят от пробега,но стареят.Може и да ги вземеш дефектни ако не са съхранявани правилно.Вършат идеална работа,но за кратко време.
По Haynes капачка,палец и кабели се проверяват на всеки 2 години,което още по-грубо означава,че трябва да имаш готовност за смяна в тоя период.Имат се предвид оригинални части!
Проверяват се с едно тестерче с размера на запалка.
По Haynes капачка,палец и кабели се проверяват на всеки 2 години,което още по-грубо означава,че трябва да имаш готовност за смяна в тоя период.Имат се предвид оригинални части!
Проверяват се с едно тестерче с размера на запалка.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
А от къде да немеря токава тестерче или да ходя някъде да ги проверят.И това което съм описал трябва ли да ме притеснява.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
навремето дадох 80 лв. за кабели и 55 лв. за свещи от МП ,може кабелите вече да са остаряли вече,но няма никакви искри и всичко е на 6
времето е като парите-никога не стига
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Колега щом си с газова най добре свещи и кабели от мото пфое аз лично съм слагал кабели ТЕСЛА точно 1 година ги карах ,свещи ДЕНСО пак за една година.Кабели комплект бяха 76 лв а свещи 8 лв бройката от МП.Препоръчително е просто .Огледай си свещите имат ли черни драскотини надлъжно ако имат сменяй при мен на два цилиндъра бяха така и паткаше здраво.
-
- потребител
Мерси много за отговорите като сменя свещите ще пиша какво е станало.Дано спре да бие искри.
-
- потребител
Откакто смених свещите нещата заспаха няма вече проблем с гърмене искри и т.н. благодаря на всички отзовали се.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
За пореден път се потвърждава изводът,че автомобилите Форд са много чувствителни на тема "запалителна система".Там всичко трябва да се поддържа изрядно и да се сменя на определения интервал.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!