Скорпио (1985), грешни показания на оборотомера
- TPECHAT
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2007, 19:30
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0i Ghia 115 (1985), Focus 1.6 100 (2011), Kuga 1.5 120 (2019)
- Status: Извън линия
Скорпио (1985), грешни показания на оборотомера
Здравейте,
проблемът е следният: от 2 седмици насам оборотомерът показва точно двойно по-ниски стойности на оборотите
За 1 ден се оправи, но след това измих двигателя и пак се прецака, може събитията да не са свързани...
Не че ме дразни много, защото така или иначе знам колко точно трябва да покаже, но все пак дразни.
Ако някой знае къде може да е проблемът да драсне... Решение от рода на "нов оборотомер" не се приема поради античността на колата и не е оправдано
финансово
Понякога, много рядко ако е валяло здраво или зимата за 1-2 минути и скоростомера седи залепен на 0
, но оборотомерът поне отлепя и седи на празен ход на 500, като потеглиш се дина на 1000 и при мноого мнооого гас отива до 2000.
Мерси

проблемът е следният: от 2 седмици насам оборотомерът показва точно двойно по-ниски стойности на оборотите

За 1 ден се оправи, но след това измих двигателя и пак се прецака, може събитията да не са свързани...
Не че ме дразни много, защото така или иначе знам колко точно трябва да покаже, но все пак дразни.
Ако някой знае къде може да е проблемът да драсне... Решение от рода на "нов оборотомер" не се приема поради античността на колата и не е оправдано
финансово

Понякога, много рядко ако е валяло здраво или зимата за 1-2 минути и скоростомера седи залепен на 0

Мерси

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Скорпио (1985), грешни показания на оборотомера
По всяка вероятност оборотомера взима информация от алтернатора . Евентуално клеясала е връзката на динамото . Свали и почисти кабелите , би трябвало според мен да се оправи .Оборотомера трябва да е на отделна клема .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Скорпио (1985), грешни показания на оборотомера
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%B5%D1%80" onclick="window.open(this.href);return false;
виж това, може проблема наистина да е в бубината ти.
виж това, може проблема наистина да е в бубината ти.