помпичка за течност за чистачки на форд пума
- trackersoft
- потребител
- Регистриран: 05 окт 2009, 12:46
- Модел на автомобила: Форд Пума 1.6 2001
- Status: Извън линия
помпичка за течност за чистачки на форд пума
Здравейте колеги, помпичката за течността за чистачките отказа.
Направих следните тестове:
1. Измерих напрежението на входа на буксата на помпичката при натискане на копчето на лостчето на волана - показва при натискане 12.5 волта
2. Измерих съпротивлението на входовете на самата помпичка - показа малко под 2 ома (1.9).
Да считам ли че помпичката е за смяна? И ако да - някой наскоро да си е купувал такава за ориентировъчна цена.
Благодаря предварително на отзовалите се.
1. Измерих напрежението на входа на буксата на помпичката при натискане на копчето на лостчето на волана - показва при натискане 12.5 волта
2. Измерих съпротивлението на входовете на самата помпичка - показа малко под 2 ома (1.9).
Да считам ли че помпичката е за смяна? И ако да - някой наскоро да си е купувал такава за ориентировъчна цена.
- trackersoft
- потребител
Re: помпичка за течност за чистачки на форд пума
Такаа, значи, добрах се до помпичката - оказа се че наистина е изгоряла. Купих си нова (неоригинална) за 20 кинта и я сложих. Интересното което се получи е, че на външен вид е същата, има 2 изхода, но подкачва само от единия изход. Какво ли не пробвах, дори я смених с друга нова (от магазина) и тя така...помпи само единия изход. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем? Мисля че не е от буксата за захранване-там има 2 клеми само и не може да се обърка поставянето на буксата. Просто от единия изход не помпи. Накрая сложих една тетка-тръбичка на работещия изход за да пръска на предното стъкло и отзад и го реших проблема.
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Здравей ,а пробва ли дали при натискане на лосчето ще пръска отзад .Доколокото знам при мен са отделно за задния и предния прозорец.При теб би трябвало да е също така.
- trackersoft
- потребител
Здрасти, пробвах го. Значи преди беше така: като натисна навътре копченцето което се намира отстрани на дясното лостче пръскалките пръскат на предното и на задното стъкло. Когато дръпна лостчето към мен се включва само задната чистачка без пръскане. Доколкото знам при мен пръскането е едновременно на предното и задното стъкло. Не знам начин при който мога да пръскам само със задната пръскалка. И още нещо - самата помпичка има букса само с 2 контакта - как би могло да се направи избирателно да пръска примерно само единия изход само с тези 2 контакта- в смисъл няма управляваща верига...
единствено ако се обръща поляритета за да пръска през другия изход,ама това е само предположение
някой от колегите ако може да каже: може ли да се пръска само на задното стъкло без на предното да се активира.

- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Така наистина някой с ПУМА да каже.При фиестата натискаш бутона и пръска отпред а когато дръпнеш към теб и се включи задната чистачка цъкаш още назад и пръска отзад .Не се сещам дали съм с две помпички или с една сещам се че бяха разменени ,и им обърнах маркучите .
- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
КОлега,оправи си месеца във форума пише че си поствал от 26 дек. .....trackersoft написа:Здравейте колеги, помпичката за течността за чистачките отказа.
2 ома ?

СМЕНЯЙ с РАБОТЕЩА
ако не си на 100 % сиг. че е изгоряла вземи 2 кабела сложи ги на буксата на пинчетата и на + и - на акумулатора ако работи работи ако ли не сменяй
щом ти отива напрежението до буксата на помпичката след като натискаш лостчето значи няма друго освен нова помпичка

Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...
- trackersoft
- потребител
Здрасти, да, оправих я със смяна с нова...за 2та ома
нула са били вероятно, старата не бачкаше като я тествах... 

- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
trackersoft написа:Здрасти, да, оправих я със смяна с нова...за 2та оманула са били вероятно, старата не бачкаше като я тествах...

Цял живот живееш само заради един миг.