Странно поведение на стрелката за горивото, Фокус.
- Nuclear
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2009, 19:51
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 2000г, бензин
- Status: Извън линия
Странно поведение на стрелката за горивото, Фокус.
Здравейте. Напоследък стрелката на уреда, показващ нивото в резервоара се държи странно.
Именно: Имам малко над 1/4 резервоар, стрелката си показва нормално (поне така мисля). На другата сутрин паля и... стрелката показва над половин резервоар. След 20 минути каране постепенно си слиза към 1/4 (макар и да показва повече, отколко предния ден вечерта) и вече в края на деня си се нормализира. През нощта явно колата сънува цистерни с бензин и на сутринта пак показва над 1/2
Имате ли идея от какво може да е?
Именно: Имам малко над 1/4 резервоар, стрелката си показва нормално (поне така мисля). На другата сутрин паля и... стрелката показва над половин резервоар. След 20 минути каране постепенно си слиза към 1/4 (макар и да показва повече, отколко предния ден вечерта) и вече в края на деня си се нормализира. През нощта явно колата сънува цистерни с бензин и на сутринта пак показва над 1/2

Имате ли идея от какво може да е?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Странно поведение на стрелката за горивото, Фокус.
Възможно ли е да е запушена вентилацията на резервоара? Виж дали нивомера ще падне ако отвориш капачката на резервоара. Другите варианти са свързани със самия нивомер, макар и да ми е странно да работи неправилно само в определени части от деня.
- Nuclear
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2009, 19:51
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 2000г, бензин
Не знам, дали има общо, но:
Следобяд като отивам на работа, показанието е нормално. Спирам на стръмен наклон (с предницата нагоре). Като си тръгвам след 8 часа, показанието е нормално. Прибирам се, паркирам колата на равно и на сутринта показва с доста повече. Не знам дали има връзка с това - понякога се получава и като спирам на равно, но с доста по-малко отклонение.
Следобяд като отивам на работа, показанието е нормално. Спирам на стръмен наклон (с предницата нагоре). Като си тръгвам след 8 часа, показанието е нормално. Прибирам се, паркирам колата на равно и на сутринта показва с доста повече. Не знам дали има връзка с това - понякога се получава и като спирам на равно, но с доста по-малко отклонение.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Премери напрежението на акумулатора, когато стрелката е на 1/4 и когато е на 1/2.