Клапан на парното - Фиеста 96год,1.25
-
- потребител
- Регистриран: 27 ное 2010, 01:26
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
Клапан на парното - Фиеста 96год,1.25
Здравейте,доста изчетох във форума за тази прословута клапа за този модел фиеста,значи при мен е следният проблем,когато купих миналата година фиестата беше през зимата,и един ден пътувам на юг,и стана малко топло,въртя врътката към студеното,но уви топлото не спря,отивам при моят майстор след няколко дни,той ми каза,че е заминал клапана,защото не работеше(обясни ми,че работи на инпулси,и когато работи то се усеща),предложими да го сменин на пролет,аз казах ок,дойде пролетта сменихме го,и всичко беше ок,но карах 2-3 седмици,и пак започна да духа топло,майстора ми каза,че е сменил поне 10 такива(и никога не е имал проблем,взех някакъв италиански за 75лв.),и така карах няколко дни,и изведнъж спря топлото,и изчезна парното,за мой късмет тъкмо стана лято,климатика си работеше перфектно,но края на лятото,точно преди морето се появи пак парното,и си викам егати мизерията,майстора предложи да ми сложи кранче,колкото да отида на климатик до морето,обаче когато ми го постави този кран,колата непрекъсното сменяше температурата,изкарах морето,и един ден след морето,съм пред Пирогов в пиков момент,и изведнъж колата загря,почна да пуши,влизам в локалното,и какво да видя кранчето протекло,махнах кранчето,и колата работеше само на топло,но уви сега парното започна да работи мн леко на топло,ту се засили,ту спира топлото,моят майстор предполага,че е някъв токов проблем,измерих буксата идва ток,когато въртя врътката от вътре,ако някой може да помогне,и дори да ми предложи някой майстор в софия ще му бъда много благодарен!!
Благодаря ви предварително..
Благодаря ви предварително..
-
- потребител
- Регистриран: 07 ное 2010, 09:35
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 tdci 2004 ; fiesta 1.3i 1997
- Status: Извън линия
Re: Клапан на парното - Фиеста 96год,1.25
Toва клапанче представлява електромагнит .При мене беше заяла котвата.Капнах на котвата 1 капка трансформаторно масло и се оправи.