Проблем със стоповете на Фокус 2002 седан
-
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2011, 13:16
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
Проблем със стоповете на Фокус 2002 седан
Здравейте, вчера забелязах, че стоповете + 3-ти светят постоянно, от момента в който дам на контакт.
Не ми светеше десния стоп и бях купил крушки, но чак вчера реших да ги сменя. Смених, всичко точно, но докато ги тествах забелязах че стоповете светят постоянно - включително третия.
Преди 2 дни сменях и зимни гуми, и като че ли в момента има някакво триене в предницата доста шумно. Помислиш че е от гумите, или от кривите джанти, понеже имали някви забележки, но не работеше машината за изправяне, но все повече започвам да си мисля, че нещо при слагането са стегнали спирачните апарати и затова и светят стоповете.
Не съм карал много, но слизах и душих около накладките, и не ми се стори да има някакъв проблем.
Възможно ли е двата да са свързани?
И от какво може да е постоянното светене на стоповете?
Не ми светеше десния стоп и бях купил крушки, но чак вчера реших да ги сменя. Смених, всичко точно, но докато ги тествах забелязах че стоповете светят постоянно - включително третия.
Преди 2 дни сменях и зимни гуми, и като че ли в момента има някакво триене в предницата доста шумно. Помислиш че е от гумите, или от кривите джанти, понеже имали някви забележки, но не работеше машината за изправяне, но все повече започвам да си мисля, че нещо при слагането са стегнали спирачните апарати и затова и светят стоповете.
Не съм карал много, но слизах и душих около накладките, и не ми се стори да има някакъв проблем.
Възможно ли е двата да са свързани?
И от какво може да е постоянното светене на стоповете?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: Проблем със стоповете на Фокус 2002 седан
На стоп-машинката на педала на спирачката например?
-
- потребител
Благодаря за бързия отговор.
Но може ли малко по подробно?
Стоп-машинка? Къде се намира тя, как да разбера дали е тя?
Някакво решение?
Но може ли малко по подробно?
Стоп-машинка? Къде се намира тя, как да разбера дали е тя?
Някакво решение?
- Doin
- потребител
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B0#p324234" onclick="window.open(this.href);return false;
а изглежда така :
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B0#p316358" onclick="window.open(this.href);return false;
а изглежда така :
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B0#p316358" onclick="window.open(this.href);return false;
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Спирачните апарати се държат на 2 водача завити в шенкела и нямат общо със сваляне или сменяне на джантите.Спирачния диск се държи от натиска на джантата към главината.Евентуално там ако има нещо накриво хванато може да има леко отклонение и да допира накладките при което да стърже.MixMike написа: но все повече започвам да си мисля, че нещо при слагането са стегнали спирачните апарати и затова и светят стоповете.
Тези гуми и джанти карал ли си ги на тази кола?
Забелязал ли си дали джантата минава на достатъчно разтояние от спирачния апарат?
При фокуса спирачните апарати са саморегулиращи се според износването на накладките.Ако са се позиместили на някъде може да имаш съвсем леко допиране в джантата.Най добре иди в сервиза,където са ти сменяли гумите да погледнат какво става,да свалят ако трябва гумите и пак да ги сложат.
П.П Проверих,верно светят само на контакт

Последна промяна от mrdds на 06 апр 2011, 09:11, променено общо 2 пъти.
- Doin
- потребител
Стоповете светят само ако колата е на контакт, не обърквай човека.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Ще проверя довечера в тъмното без контакт,но мисля,че на всички автомобили светят без контакт. 

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
До сега само на москвич 408 съм виждал да светят без контакт. На 412-ката до колкото помня не светеха. Има ли серво - няма логика прекъсвача да е под напрежение.
-
- потребител
Открих проблема.
Счупена е ПЛАСТМАСОВАТА контра, която държи стоп машинката за педала и сега виси във въздуха.
Благодаря много!
Последно - ако някой е имал следния проблем - каноконлита може ли да го издържи или трябва нова машинка. Демек ако го лепна ще издържи ли или?
EDIT: или пък поксипол или...с какво да го лепна, че да на давам 30лв за нова машинка заради едно палстмасово "палче"
Счупена е ПЛАСТМАСОВАТА контра, която държи стоп машинката за педала и сега виси във въздуха.
Благодаря много!
Последно - ако някой е имал следния проблем - каноконлита може ли да го издържи или трябва нова машинка. Демек ако го лепна ще издържи ли или?
EDIT: или пък поксипол или...с какво да го лепна, че да на давам 30лв за нова машинка заради едно палстмасово "палче"
- Divia
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2010, 10:54
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.5T
Епоксидна смола трябва да свърши работа а и не е скъпа.Успех 

3, 2, 1 старт - D4+, 120, L3заL3+ рано, D6 скача, 100, D3 неравности, 150 локви.....................мдаааааа, гаси !
-
- потребител
омазах го отвсякъде с локтайт и засега работи.
Мерси за съдействието.
Темата е приключена
Мерси за съдействието.
Темата е приключена