Инфо за ел. инсталацията на Фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2011, 20:36
- Модел на автомобила: Фиеста
- Status: Извън линия
Инфо за ел. инсталацията на Фиеста
Здравейте, искам да сложа аларма на една Фиеста 92г. Интересуват ме, как са оцветени (или как да ги разпозная) кабелите, за централното заключване и аварийните. Има ли от къде да се намери нещо като схема (с цветовете на кабелите) или нещо такова. Мерси.
-
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2005, 17:11
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0
- Контакти:
Re: Инфо за ел. инсталацията на Фиеста
Кабелите за централното са обикновено бял и жълт и излизат от шофьорската врата, но най-вероятно е да си прецакаш централното ако не знаеш какво точно правиш.
Кабелите на мигачите са черен/бял и черен/зелен и вървят по прага до шофьора.
Това ми е работата, така че ако трябва помощ...
Кабелите на мигачите са черен/бял и черен/зелен и вървят по прага до шофьора.
Това ми е работата, така че ако трябва помощ...
-
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2011, 20:36
- Модел на автомобила: Фиеста
Днес имах възможност да поразглобя Форд-а ( да припомня Фиеста 91-92 година някъде), и не успях да открия начина, по който работи централното. Махнах кората, открих кои жички отиват към ключалката. Всъщност има 4 проводника, 2 двойки свързани с букси и от там отиват в модула. Замервах ги и по двойка ми дават 12 волта. При включване и изключване на централното не успях да замеря промяна по проводниците. Идеи как се управлява централното? Провоадниците са свързани две по две в букси ( червено/черно и кафяв, жълт и бял). Друг проблем беше свързването на аварийните. Бутона е зад волана, свалих корите махнах целият модул зад волана. Но модула не можеше да се разглобява, има два куплунга зад него. Не знам дали там не са изведени проводниците, но релето е в самият модул и мисля че проводниците дето излизат директно отиват към самите мигачи. Та как да направя и мигачите?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B0#p310755" onclick="window.open(this.href);return false;
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!