Проблем с ел. инсталацията на Форд Галакси 96
-
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2011, 17:25
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 97 2000
- Status: Извън линия
Проблем с ел. инсталацията на Форд Галакси 96
Имам сериозен проблем с тоя Форд. Не беше каран доста дълго време (около година) и акумулатора беше паднал. Заредих го и като го сложих и запалих колата станаха следните неща:
1. Предните врати постоянно се отключват и заключват.
2. Таблото свети постоянно.
3. Лампите на сенниците над главата на шофьора и този до него светат постоянно.
4. Стъклата могат да се свалят, но не и да се качват.( Това някакси се оправи от самосебе си)
5. При свален акумулатор вратите не се заклюват с ключа и трябва от вътре.
Много ще съм благодарен ако някой ми помогне или ме насочи как да оправа това Фордче!!!
1. Предните врати постоянно се отключват и заключват.
2. Таблото свети постоянно.
3. Лампите на сенниците над главата на шофьора и този до него светат постоянно.
4. Стъклата могат да се свалят, но не и да се качват.( Това някакси се оправи от самосебе си)
5. При свален акумулатор вратите не се заклюват с ключа и трябва от вътре.
Много ще съм благодарен ако някой ми помогне или ме насочи как да оправа това Фордче!!!
-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Re: Проблем с ел. инсталацията на Форд Галакси 96
Aми имаш един единствен проблем и тои е да си обучиш клуча.Таблото по принцип свети постоянно като е на контакт.Лампите загасват след, като запалиш или след, като го заклучиш,или сами гаснат след известно време,когато е в покои.Без акомулатор можеш да заклучиш само една врата,тази в която е клуча.
Последна промяна от pelteka на 03 авг 2011, 21:44, променено общо 1 път.
-
- потребител
Лампите светят постоянно незавизимо дали съм ги пуснал и също без да съм сложил ключа на таблото!
-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
Размърдаи тогава бутоните на вратата.И от двете страни.Може да искат почистване и смазване.
-
- потребител
Някаде дава на маса, ще почистя всички видими връзки и ако не стане ще отида на диагностика.
-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc
Бутоните за отворена врата са виновни.Веднъж е мих отвътре и съм намокрил без да знам бутона на едната врата.Светна като елха
.Почнах да вада буксите на вратите една по една ,вада едната давам контакт и т.н.Като извадих задната зад шофьора и дадах контакт угасна.Така че почвай ги подред.Опа,не видях че само сенниците светят.Ако е така са пластинките дето ги натиска капачето като го затвориш.Относно вратите най вероятно ще сменяш шофьорската машинка.Ел.стъклата нема да се оправат от само себе си.Измъкни маншона на вратите отпред и огледай за прекъснати кабели.

-
- потребител
Благодаря за изчерпателния отговор!!!!!vladoiko написа:Бутоните за отворена врата са виновни.Веднъж е мих отвътре и съм намокрил без да знам бутона на едната врата.Светна като елха.Почнах да вада буксите на вратите една по една ,вада едната давам контакт и т.н.Като извадих задната зад шофьора и дадах контакт угасна.Така че почвай ги подред.Опа,не видях че само сенниците светят.Ако е така са пластинките дето ги натиска капачето като го затвориш.Относно вратите най вероятно ще сменяш шофьорската машинка.Ел.стъклата нема да се оправат от само себе си.Измъкни маншона на вратите отпред и огледай за прекъснати кабели.

-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc
За нищо колега
,аз мойто поне си го разколачвам квото стане и гледам та ако мога да си го оправа сам.Че като го оставиш на сервиз пак се учат на него ама после при зглабянето половината щипки ги икономисват и почне да скърца и тропа.Колите са хубави ама са остарели вече.Ако иманещо ще питаш,форума е да си помагаме с акъл кой от кво е изпатил.