Разлика в триповете на мондео?
- lazarkk
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2010, 14:49
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MKII 2.0 16V 130hp
- Status: Извън линия
Разлика в триповете на мондео?
Какви са разликите в триповете на различните версии,3.0; 3.5; 4.0; 5.0 за мондео мк2, аз знам само, че при 5версия е сменен пин-а на резервоара, но какви са останалите разлики между версиите? Какво има променено в програмите и отчитането им?
- lazarkk
- потребител
Re: Разлика в триповете на мондео?
колеги здобих се с трип версия 3.0 и ми се появи следния проблем. Дава ми 3 чертички на изминатите километри, каква може да е причината. Слагах на един колега, неговия е версия 4.0 и всичко работи като почасовник. Има разлика в отчитане на импулсите или в пиновете, някой можели да каже какво да гледам. А пък ми отчита средната скорост, значи все пак има връзка с километража. Всякакви проблеми очаквах, ноне и този.
- lazarkk
- потребител
Колега тази тема я прочетох отдавна, още когато трябваше да си оправя сондата на резервоара, но при мен е друг проблема и неможах в тази тема да открия отговора. Ако съм пропустнал нещо, те моля да ми го извадиш.
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Колега по принцип тези три чертички ги дава не за изминати километри, а за това колко километра можеш да изминеш с оставащото в резервоара гориво и всеки път когато запалиш колата тръгва от това показание. Пробвай да размениш 7 и 8 пин на буксата на трипа и може да се оправи твоето явно е след 98 година, а има разлика между тези които са за до 98 и тези след 98 или поне според програмата ги дават да не са взаимозаменяеми, имай предвид обаче че не се знае колко коректно ще ти отчита тези километри защото май има разлика и сондата която измерва горивото в резервоаратака че може би ще се наложи да си търсиш друг трип
- lazarkk
- потребител
kriki написа:Колега по принцип тези три чертички ги дава не за изминати километри, а за това колко километра можеш да изминеш с оставащото в резервоара гориво и всеки път когато запалиш колата тръгва от това показание. Пробвай да размениш 7 и 8 пин на буксата на трипа и може да се оправи твоето явно е след 98 година, а има разлика между тези които са за до 98 и тези след 98 или поне според програмата ги дават да не са взаимозаменяеми, имай предвид обаче че не се знае колко коректно ще ти отчита тези километри защото май има разлика и сондата която измерва горивото в резервоаратака че може би ще се наложи да си търсиш друг трип
Сондата е оправена и центрована и си отчита колко километра мога да изнина и колко гориво имам в резервоара, но това което не ми изписва и доколкото разбрах какво е, е функцията която ми показва колко км съм изминал, нещо като дигитален километраж (брояч)
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Показва ти черти вместо цифри защото до трипа не достига сигнала от нивомера в резервоара. Причината вероятно е в различна подредба на пиновете при различните версии трипове. Щом с 4.0 ти показва, а с 3.0 не разбери кои пинове се разминават и ще се получи.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Най добре сложи една снимка на тези чертички, да видим за какво става въпрос. Дали са за оставащите километри или за изминатите.
- lazarkk
- потребител
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Влез в сервизното меню, като задържиш двата големи бутона. Там има един параметър който отчита импулсите от километража. Гледаш дали се покачва този параметър. Това го правиш в движение, на място ще ти показва 0. Само да не го сбъркаш с този дето брои импулсите за горивото.
- lazarkk
- потребител
Оправих го, проста работа, натиснах R да се ресетне и показа 0.0 и започна да отчита... Сега идва друг проблем. Средния разход ми го дава много нисък, най- високия е 11,3 градско което е и много нереално, обикновенно е на 10-10,5л. Сложих flof на +10; +15; +25 обаче неми отчете никаква разлика, по-късно ще пробвам да го сложа на минус да видя дали ще има разлика. Защо може да неиска да си корегира импулса? И при 0 и при +25 на празен ход си ми дава 0,6-0,9л/ч.