Смяна ел табло

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Martins
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2012, 10:12
Модел на автомобила: FOCUS
Status: Извън линия

Смяна ел табло

Мнение от Martins » 18 яну 2012, 10:20

Здравейте,
Имам оферта да закупя Форд Фокус 1.6 2004 година. Единствената забележка е, че е сменяно ел таблото. Въпроса ми е сериозно ли е това? Да прекратявам ли преговорите при тази проблем?
Таблото е сменяно в Форд Мотопфое.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Смяна ел табло

Мнение от Doin » 18 яну 2012, 11:24

За арматурното табло ли говориш или за таблото с бушоните?

Относно таблото с бушоните - Ескортите страдат от студени спойки в таблото с бушоните и лечението е подмяната му или повсеместно презапояване, при Фокусите мисля, че то оправиха проблема, но знае ли човек... то нали са роднини.

Martins
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2012, 10:12
Модел на автомобила: FOCUS

Мнение от Martins » 18 яну 2012, 11:54

От МотоПфое е. Казаха ми, че е сменяно цялото ел.табло каквото и да значи това. Незнам до колко е добре може да се направи такъв ремот, до колко е сериозен?

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Мнение от Doin » 18 яну 2012, 13:31

Фокусите имат дне табла с бушони ( предполагам, че това има пред вид продавача под "ел.табло"?) - едното е под волана вляво с капак - предимно за аксесоарните бушони и релета, другото е за силовите такива - в кутия над акумулатора. Ако е имало ел.проблем колата то е възможно да е било сменявано, но при условие, че при огледа всичко по колата работи, то не би трябвало да се притесняваш особено. Можеш да попиташ по-подробно продавача какво е сменявано и защо, а също така за собствено успокоение да закарате колата в Мото Пфое за една диагностика - ако има проблем то би трябвало да го хванат.Тъй като колата е TDCI тъкмо ще проверят състоянието на дюзите и съединителя, където са сериозните разходи при този двигател. Не е скъпа подобна процедура, а и спестява доста ядове в бъдеще.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”