Нов ford нови въпроси
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2012, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Нов ford нови въпроси
Етого и първият ми пост ...... Така, купих си форд ! Форда е фокус 1999 ghia бензин.
И имам няколко въпроса за оборудването и се надявам тук да намеря помощ за тях ( и смях колко са тъпи въпросите ми ). И тъй :
Въпрос 1: Освен двата бутона за охлждането на колата (за вътрене на въздуха вътре и A/C) има над тях още едно панелче. На него пише "електронна климатична система" и показва някаква температура. Стойността и може да се променя с два бутона. Има и бутон със снежинка на него, когато го натисна светва червен диод и покава друга стойност на ЛЕД диспейчето. Та, някой може ли да каже как се работи с това. Тоес има задание за температура и текуща стойност или какво ?
Въпрос 2: Когато загася колата и извадя ключа светва индикация сякаш се е пуснала аларма (един чарвен диод над бутона за авариините). Та лампича си мига постоянно, но алрма на колата няма или не се включва. След като запаля колата ... т'ва спира да мига. Та се чудя имам ли аларма или не и изобщо както индикира тази лампичка.
Мерси предватирелно на тези който вземат отношение по мойте "големи" дертове и не ме базикайте мн. за тъпите ми въпроси ....

Въпрос 1: Освен двата бутона за охлждането на колата (за вътрене на въздуха вътре и A/C) има над тях още едно панелче. На него пише "електронна климатична система" и показва някаква температура. Стойността и може да се променя с два бутона. Има и бутон със снежинка на него, когато го натисна светва червен диод и покава друга стойност на ЛЕД диспейчето. Та, някой може ли да каже как се работи с това. Тоес има задание за температура и текуща стойност или какво ?
Въпрос 2: Когато загася колата и извадя ключа светва индикация сякаш се е пуснала аларма (един чарвен диод над бутона за авариините). Та лампича си мига постоянно, но алрма на колата няма или не се включва. След като запаля колата ... т'ва спира да мига. Та се чудя имам ли аларма или не и изобщо както индикира тази лампичка.

Мерси предватирелно на тези който вземат отношение по мойте "големи" дертове и не ме базикайте мн. за тъпите ми въпроси ....

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Нов ford нови въпроси
По първия въпрос - това най-вероятно е автоматичен контрол на температурата. Със сигурност е слаган допълнително а не е фабрично. Май само на последните Фокуси МК1 след 2003 има фабричен автоматичен контрол на температурата. Пусни някоя снимка на панела да го видим.
Иначе червения диод дето мига е на имобилайзера - в ключа има чип и само когато се разпознае чипа - тогава пали колата.
Иначе червения диод дето мига е на имобилайзера - в ключа има чип и само когато се разпознае чипа - тогава пали колата.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Според мен колата е с климатроник, а не просто климатик, за това го имаш този дисплей. А диода щом започне да мига различно, значи има грешки в компютъра- записани. Разчитат се най добре с диагностика. Не се шашкай. А/С значи климатик, а като го изключиш само парното работи, според зададената температура.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps
Това е напълно грешно. Диода мига, защото махнеш ли ключа от стартера ти се включва имобилайзера.ЯЛТА написа:А диода щом започне да мига различно, значи има грешки в компютъра- записани.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Може не споря.lerokal написа: Това е напълно грешно. Диода мига, защото махнеш ли ключа от стартера ти се включва имобилайзера.
Аз на Мондеото нямам, за какво мига ?
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps
Нямам Мондео, не знам.ЯЛТА написа:Може не споря.lerokal написа: Това е напълно грешно. Диода мига, защото махнеш ли ключа от стартера ти се включва имобилайзера.
Аз на Мондеото нямам, за какво мига ?
-
- потребител
- Регистриран: 25 май 2012, 11:23
- Модел на автомобила: Ford Focus
Да мерси за отговорите ... климатроник било