coming home
- Xayc
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2011, 15:36
- Модел на автомобила: Ford Mondeo МК II
- Status: Извън линия
coming home
Здравейте колеги, искам да попитам дали някой е запознат с тая функция "coming home" гледах няколко клипа на който беше показано на мондео мк2 инсталирана екстрата. http://www.youtube.com/watch?v=Djuss2Phij8" onclick="window.open(this.href);return false; Благодаря предварително ! : )
- ganador
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2005, 13:24
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-S '00 г.
- Контакти:
Re: coming home
Интересна функция, но с ограничено приложение. Прибираш се зимата, по тъмно, в двора на къщата, с/у входа, заключваш колата и тя ти осветява пътя за 20-30 сек, по твоя преценка.
Познато е и като "follow me" и се реализира сравнително лесно. Централното заключване активира едно реле за време, което пуска светлините. При липса на гараж и пред блока - не е много ефективно, по-скоро е ефектно и то - зимата, когато се стъмва рано. Преценяваш дали ти е полезно и всеки жичкаджия може да ти го направи. И аз имах такава идея, но пред блока не ми е много полезна. Но, сега, като се замислих, ще взема да я реализирам. Таки така напълних фокуса с такива дребни глезотии. Само да довърша текущия проект - цифров километраж.
Познато е и като "follow me" и се реализира сравнително лесно. Централното заключване активира едно реле за време, което пуска светлините. При липса на гараж и пред блока - не е много ефективно, по-скоро е ефектно и то - зимата, когато се стъмва рано. Преценяваш дали ти е полезно и всеки жичкаджия може да ти го направи. И аз имах такава идея, но пред блока не ми е много полезна. Но, сега, като се замислих, ще взема да я реализирам. Таки така напълних фокуса с такива дребни глезотии. Само да довърша текущия проект - цифров километраж.
Нашата чаша на търпение - най-пълната чаша в света!

- ganador
- потребител
- Контакти:
Я виж, направо готов модул имало...http://www.proparts.bg/product/443/modu ... ashti.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- ganador
- потребител
- Контакти:
Друго, още по-ефтино за което се сещам, повечето аларми имат изход, който подава 12v за около 30 сек. (за затваряне на прозорци). Пускаш този сигнал към релето на халогените и се кефиш.

- Xayc
- потребител
а ако няма такъв изхода възможно ли е да се пусне примерно моята аларма е "VALCOR" ?
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
По доброто нещо ще е ако има накакав универсален вариант а не през алармата. Примерно аз нямам аларма, как може да стане това без аларма?
- Xayc
- потребител
би трябвало да има ето аз намерих някаква тема по този въпрос ? http://www.ford-forum.de/showthread.php?p=267353" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз лично нищо не разбрах но ако на някого му стане ясно да разясни. : )
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Така това което е описано в темата на немски език го имаме всички в мондео, по принцип съм скаран яко с немския, но ще обясня на кратко, идеята е да се ползва таймера за загасване на осветлението на плуфона което е 12 секунди този таймер ще управлява едно реле което се слага допълнително и ще ви пали късите или халогените за 12 секунди.Xayc написа:би трябвало да има ето аз намерих някаква тема по този въпрос ? http://www.ford-forum.de/showthread.php?p=267353" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Недостатъка според мен на схемата е, че винаги след отваряне и затваряне на врата ще се пали осветлението, друг недостатък е, че така ще свети чак след отваряне на врата.
Преди време и аз съм мислил такава схема, но моята идея беше друга пак да ползвам импулса от 12 секунди, но да се контролира през централното ми беше идеята, схемата ми е някъде в главата не съм я чертал, но ако има желаещи ще я надраскам, като идея в схемата ми има и един фотодиод с който може да се избегне запалването на светлините през светлата част на деня.

- Xayc
- потребител
И моята мисъл беше такава да се свърже към централното или към алармата, защото ако се свърже към плуфона няма да има смисъл при всяко отваряне на вратата ще светят фаровете, а за схемата ако имаш свободно време начертай я да видим за кво става на въпрос. : ))
- ganador
- потребител
- Контакти:
Още нещо по темата, преди време май във фиат-форума го намерих.
Прикачвам .pdf
Прикачвам .pdf
- Прикачени файлове
-
- FOLLOW ME.pdf
- (44.57 KБ) Свален 113 пъти